Yeşilay ve Diyanet'ten işbirliği

Türkiye Yeşilay Cemiyeti, din görevlileri vasıtasıyla bağımlılık konusunda Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliğine gitti.

Yeşilay ve Diyanet'ten  işbirliği
Yeşilay ve Diyanet'ten işbirliği
GİRİŞ 18.09.2014 23:16 GÜNCELLEME 18.09.2014 23:16

Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında halkımızda bağımlılık konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla işbirliği protokolü imzalandı. Yeşilay Başkanı Prof. Dr. İhsan Karaman ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez tarafından imzalanan protokol çerçevesinde, din görevlileri vasıtasıyla özellikle gençlerin alkol, uyuşturucu madde ve kumar gibi bağımlılıklara karşı duyarlılığını artırmak hedefleniyor.

Din görevlilerinin etkisi büyük

Diyanet İşleri Başkanlığı’nda gerçekleşen imza töreninin ardından açıklama yapan Yeşilay Başkanı Prof. Dr. İhsan Karaman, bağımlılıkla mücadeleyle ilgili yeni tedbirlerin yolda olduğunu söyledi. Karaman, "Son yıllarda uyuşturucu kullanım yaşının çok küçük yaşlara kadar düşmesi, kullanım yaygınlığının artması bu alanda daha ciddi tedbirlerin alınmasını zaruri kılmaktadır. Bu tehlikeyle mücadele etmek ve toplumun her kesimine ulaşmak için işbirliklerimizi artırıyoruz” dedi. Din görevlileri vasıtasıyla da tüm vatandaşlara ulaşmayı hedeflediklerini belirten Karaman, şunları kaydetti: “Diyanet İşleri Başkanlığıyla yaptığımız bu protokolle din görevlilerinin halkı etkileme gücü ve bağımlılıklara karşı var olan duyarlılıklarından istifade ederek özellikle uyuşturucu konusunda, kendi bulundukları bölgelerde gençleri bilgilendirmelerini ve her türlü zararlı alışkanlıklardan uzak tutmalarını hedefliyoruz.”

Bağımlılık tehdidinin yollarını kapamalıyız

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ise imzalanan anlaşmanın her türlü bağımlılıkla mücadelede işbirliğini kapsadığını belirtti. Sentetik uyuşturucuların genç kuşaklarda tehdit oluşturduğunu belirten Görmez, "Tehdidin boyutları ne kadar önemliyse tehdide giden yolları bulmak, onları kapatmak çok daha büyük önem arz ediyor. Bu konularda ben din görevlisi arkadaşlarımın toplumu bilhassa genç kuşakları doğru bilgilendirmek adına yapacakları daha büyük vazifelerinin olduğunu ifade etmek istiyorum" dedi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında yapılan işbirliğinin çerçevesi, halkımızım alkol, uyuşturucu madde ve kumar gibi kötü alışkanlıklar ve bağımlılıklara karşı duyarlılığını artırmayı hedefliyor. Bu doğrultuda Yeşilay tarafından geliştirilen Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) kapsamında 81 ilde belirlenecek din görevlileri kapsamlı bir eğitimden geçecek. Formatörler eğitimciler ise kendi illerindeki tüm din görevlilerini eğitecek.  Bu şekilde kaynak ve hizmet kullanımında işbirliği yapılarak camilerde halk eğitim faaliyetlerinin uygulamaya konulması planlanıyor. Müftüler ve din görevlilerinin, aylık toplantılarda, hizmet içi eğitim kurslarında ve seminerlerde eğitilmesini öngören anlaşma, din görevlilerinin vatandaşları bilgilendirmesini, medya yayınları yoluyla toplumun aydınlatılmasını öngörüyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bölücülüğü savunan adayla ilgili çarpıcı sözler: Esenyurt’u özerkleştirecek mi nedir?
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...