İlk kurbanlıklar İstanbul’a giriş yaptı

İlk kurbanlıklar gece yarısından itibaren İstanbul’a giriş yaptı. Kurbanlıklar pazarlarda alıcılarını beklemeye başlarken fiyatlar olumlu...

İlk kurbanlıklar İstanbul’a giriş yaptı
İlk kurbanlıklar İstanbul’a giriş yaptı
GİRİŞ 19.09.2014 08:45 GÜNCELLEME 19.09.2014 10:28

Satıcılar, kurban fiyatlarının geçen yıla göre çok fazla değişiklik göstermediğini kaydetti.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala ilk kurbanlıklar da gece yarısından itibaren İstanbul’a giriş yaptı. Anadolu’dan kamyonlara yüklenen kurbanlık büyükbaş hayvanlar İstanbul’a girişlerinde Çamlıca Gişeleri’nde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı görevlileri tarafından kontrolden geçirildi. Belgeleri kontrol edilen ve eksiği bulunmayan hayvanların geçişine izin verildi. Kurban satıcıları daha sonra kurban satış alanlarına gelerek kurbanlıkları kamyonlardan indirdi.

Satış alanındaki yerlerini alan kurbanlıklar alıcılarını beklemeye başladı. Fiyatların geçen yıla göre çok fazla değişiklik göstermediğini belirten satıcılar, her bütçeye göre hayvanlarının bulunduğunu dile getirdi. Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri de kurban satış alanlarında önlem alarak kontrollerini sürdürdü.

BAŞAKŞEHİR KURBAN ALANINDA 5 YILDIZLI KONFOR

Başakşehir Belediyesi, Başakşehir 1. Etap Yürüyüş Yolu Altı ve Bahçeşehir’de kurulan Modern, Kurban Satış ve Kesim Alanları’na kurbanlıklar gelmeye başladı.

Çeşitli hastalıkları önlemek adına Tarım Bakanlığı’nın belirlediği kriterlerle, belgeleri tamamlanmış ve tüm taramaları yapılmış kurbanlıklar Başakşehir Kurban Satış ve Kesim alanında yavaş yavaş yerlerini alıyor. 

24 saat kamera ile izlenen Başakşehir kurban alanında ne satıcılar ne de vatandaşlar mağdur oluyor. 126 adet Başakşehir, 13 adet de Bahçeşehir bölgesinde olmak üzere küçük ve büyükbaş modern hayvan çadırları bulunuyor.

Diyetisyenden, Veterinere, Sağlık ekiplerinden Müftüsüne kadar tüm detayların düşünüldüğü Başakşehir Kurban Satış ve Kesim alanında, satıcıların ve alıcıların rahatı için her şey düşünüldü. Alanlarda aydınlatma ve her çadırda su bulunuyor. Satıcıların duş alabilmesi için alanlarda duşlarda yer alıyor. Kurban satışı yapan vatandaşlara belediye tarafından teknik destekte sağlanıyor. 

İstanbul’un en modern ve kapsamlı kurban satış, kesim yapılan ilçelerinden olan Başakşehir; mobil kesim üniteleri, sıra bekletmeyen randevu sistemi, otopark, ambulans, veteriner, hayvan sahiplerine için duş alanı, galoş, cafe ve mescit’i ile bu senede vatandaşların ilk tercihi olacak.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz