'Uyuz' açıklaması yapan prof.'a bakan tepkisi

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Esenyurt Toplum Ruh Sağlığı Merkezi tören alanında sağlık yatırımlarının toplu açılışını yaptı.

'Uyuz' açıklaması yapan prof.'a bakan tepkisi
'Uyuz' açıklaması yapan prof.'a bakan tepkisi
GİRİŞ 19.09.2014 20:48 GÜNCELLEME 19.09.2014 20:48

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bir profesörün ‘Uyuz salgını dolayısıyla servis kapatıldı’ şeklindeki açıklamalarını eleştirerek, “Halbuki tek bir hastamızda uyuz yoktu. Servis kapatılmamıştı yalan söylediler. Bir saat sonra utanır duruma düştüler” dedi. 

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Esenyurt Toplum Ruh Sağlığı Merkezi tören alanında sağlık yatırımlarının toplu açılışını yaptı. Törene Bakan Müezzinoğlu’nun yanı sarı İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Feyzullah Kıyıklık, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Gazilerin ‘Gaziler Günü’nü kutlayarak konuşmasını başlayan Bakan Müezzinoğlu, “Gaziler Günü olması sebebiyle her ferdinin yüreğinin derinliklerinde ve her noktasında şehit olabilme, gazi kalabilme anlayışını Allah her ferde nasip etsin” dedi.

“KOMŞULARIMIZA SAĞLIK HİZMETİNDE EN GÜZELİNİ SUNACAĞIZ”

Sağlık alanında son 12 yılda çok önemli mesafeler kat ettiklerini söyleyen Bakan Müezzinoğlu, “Önümüzdeki 4-5 yıl içinde sağlık hizmetinin en iyisini, en güzelini, en gelişmişini sunan bir ülke haline geleceğiz” diye konuştu.

32 bin yatak kapasiteli inşaatların devam ettiğini dile getiren Bakan Müezzinoğlu, “Büyükçekmece, Beylikdüzü inşaatları devam ediyor. İnşallah yakın zamanda Esenyurt ek binasının yılsonunda temelini atacak noktaya geleceğiz. Aynı zamanda Avcılar ek binasının da temelini atacağız ve önümüzdeki yıl inşaatına başlayacak noktaya taşıyacağız” şeklinde konuştu.

“SAĞLIKTA BAZI İFTİRALARA MUHATAP OLUYORUZ”

“Sağlıkta da bazı iftiralara yine muhatap oluyoruz” diyen Bakan Mehmet Müezzinoğlu, şöyle konuştu: 
“Bu iftiralar bazen saatlik, bazen gündelik oluyor. İftira atanlar keşke biraz utanabilseler. Keşke bu milletin karşısında mahcup olma duygusunu taşıyabilseler. Geçtiğimiz hafta medyaya isminin başında profesör kariyeri olan bazı meslektaşlarımız çıktı. ‘Uyuz salgını dolayısıyla servis kapatıldı’ dedi.Halbuki tek bir hastamızda uyuz yoktu. Servis kapatılmamıştı yalan söylediler. Bir saat sonra utanır duruma düştüler. Bir haftadır ‘Ankara’nın suyundan ishal oldum’ diyen hanım efendi bir baktık ki hanım efendinin kaldığı sitede kaçak su kullanılıyor, kuyu suyu kullanılıyor. Hanım efendi milletvekili olarak Ankara’nın huzurunu iftira atarak bozmaya çalışıyor. Bir bakıyorsun ki kendi hukuksuzluk yapıyor, bu ülkenin hukuk dışı imkanlarını kullanıyor. Arık vatandaş bunları çok iyi görüyor. Zaman kaybettirmeye hiç kimsenin hakkı yok.”

Konuşmasının sonunda Bakan Müezzinoğlu, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun çalışmaları dolayısıyla kıskandığını söyledi.

Konuşmaların ardından Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu beraberindeki heyetle birlikte sağlık yatırımlarının toplu açılışını yaptı. Açılacak olan hizmetler hakkında bilgiler veren Başkan Necmi Kadıoğlu da, İstanbul’da 4’üncü büyük ilçe olduklarını ve yaklaşık 2 binin üzerinde vatandaşa hizmet verdiklerini söyledi.

Açılışı yapılan hastanenin bölümleri ise şöyle:
“Devlet Hastanesi Ek Acil Bölümü, Engelliler Koordinasyon Yeni Binası, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Binası, Yeni Hasta Nakil Aracı hizmete alımı, Engelli Hasta Taşıma Aracı hizmete alımı.”

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış