Arınç: MİT'e madalya takılması lazım

Başbakan yardımcısı Bülent Arınç kurtarılan 49 vatandaşımız hakkın da açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 20.09.2014 09:31 GÜNCELLEME 20.09.2014 10:50
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

11 Haziran'da Musul Başkonsolosu ve 48 çalışanı IŞİD terör örgütü tarafından rehin alınmıştı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bakü'de yaptığı basın toplantısında, 49 rehinenin özgürlüğüne kavuştuğu haberini vermişti. Serbest bırakılan 49 Türk, sabaha karşı Şanlıurfa'da bir kamu binasına getirildi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 49 konsolosluk çalışanının serbest bırakılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"ÇOK ŞÜKÜR BU SONUCA ULAŞTIK"

"Önemli başarı. Çok şükür bu sonuca ulaştık. Onlara zarar gelmemesi için çalışıyorduk. Tüm yerel imkanlar ve istihbarat kullanılarak bunu gerçekleştirdik. İstihbaratı ön plana çıkardık. Peşmerge ve diğer isimleri vermek istemiyorum. 3 aylık süreci sabırla götürdük.

MİT'E MADALYA TAKILMASI LAZIM

Tüm aşamaları takip ettik. Bazen sabrımızın taştığı zamanlar oldu. MİT’e madalya takılması lazım. Çok zor bir operasyonu zor şartlarda gerçekleştirdi. Bu tür şartlar altında kavuşmayı bekliyorduk. Sabırlı olmamız gerekiyordu. MİT’in yerel kaynaklarla yaptığı istihbarat çalışmaları ile bu sonuca ulaşıldı. Bir operasyon yok. MİT’in çalışması ile bu sonuca ulaştık."

''Biz burayı bir sahbet toplantısı olarak düşünmüştük. Türkiye'yi konuşacaktık. Ancak gitmem gerekiyor. Suriye ve Irak'taki gelişmeler Türkiye'yi sosyal ve siyasi olarak ilgilendiriyor.''

''Gelişmeler üzerinde duruyoruz takip ediyoruz. Bütün bu olumsuz görünen gelişmelerin üstesinden geleceğiz, inşallah son dönemde meydana gelen olumsuzlukların hepsini ortadan kaldıracağız. Tüm yurttaşlarımıza teşekkür ediyorum selamlıyorum hükümetimize de teşekkür ediyorum. 49 vatandaşımız kazasız belasız Türkiyeye getirildi. MİT bu işi üstlendi ona yardımcı olan herkese de teşekkür ediyorum.''

YORUMLAR 4
  • Bahane 9 yıl önce Şikayet Et
    Bugunumuze cok sukur. madalyanin has'i takilmalidir elbette. helal olsun MIT ime..Simdi daha iyi anliyorum israil ve yandaslari neden MIT e surekli saldirdigini..Ama hic bosuna ugrasmayin..artik sira bizde elinize ayaginiza hakim olun yoksa kopaririz.
    Cevapla
  • ayhan birol 9 yıl önce Şikayet Et
    kanıt var mı?. onu söyle...bu arada bir hatırlatma TC...afganistanda bile rehine kurtarabilmişti...lübnanda kurtarmıştı hatırladın mı? Batılı ülkeler her türlü terör örgütünü kullanabiliyor da TC niçin kullanmasın sen Batılı mısın? onların ekmeğini mi yiyorsun? eğer TC bunları yapabiliyorsa şimdi ülkemi ve hükümetimi daha çok sevdim...
    Cevapla
  • ömer deniz 9 yıl önce Şikayet Et
    49 SUÇLU. İŞİD'in organizasyonunu yapan bu 49 savaş suçlusu Lahey'de yargılanmalı, AB ve ABD bunu sağlamalı.
    Cevapla
  • Keçi KEÇİ 9 yıl önce Şikayet Et
    HİÇ GEREK YOK.... MİT nasıl olsa hem paralele hem de İsrail'e KAPAĞI takmış oldu;bazan KAPAK madalyadan daha değerlidir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçime son 2 gün kala Goldman Sachs'tan Türkiye raporu!
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı