49 rehinenin evinde bayram havası

IŞİD tarafından Irak'ın Musul kentinde rehin alınan 49 vatandaşımızın, Türkiye'ye getirilmesiyle evleri bayram yerine döndü.

49 rehinenin evinde bayram havası
49 rehinenin evinde bayram havası
GİRİŞ 20.09.2014 11:01 GÜNCELLEME 20.09.2014 12:25

"KAÇIRILDIĞINI BANA SÖYLEMEDİLER"

IŞİD örgütü tarafından Irak’ın Musul kentinde rehin alındıktan sonra Türkiye’ye getirilen konsolosluk görevlilerinden özel harekat polisi Ömer Çil’in Hatay’daki ailesi sevinç yaşıyor.

9 aydır kocasını göremediğini ifade eden Ömer Çil’in eşi Hanife Çil ise, "Kocamın kaçırıldığı gün doğum yaptım. Kaçırıldığı bir ay boyunca bana söylenmedi, saklandı. Kocamı görmeyeli 9 ay oldu. Çok özledim. Evine dönmesini bekliyorum" diye konuştu.
 

EVİNE TÜRK BAYRAKLARI ASILDI

IŞİD’in rehin tuttuğu Musul Konsolosluğu personellerinden Yaşar Dalkılıç’ın ailesi, serbest bırakıldığını öğrenince büyük sevinç yaşadı.

İzmir’in Karabağlar ilçesinde oturan Havva Dalkılıç, eşinin serbest bırakıldığını basın aracılığıyla öğrendiğini ve çok mutlu olduğunu söyledi. Yetkililerin uyarması nedeniyle basın mensuplarına açıklama yapmaktan kaçınan iki çocuk annesi Havva Dalkılıç, “Kendisini 107 gündür görmüyordum. Allah’a şükürler olsun sağ salim kurtarıldı. Çok sevinçliyiz” diye konuştu.

Mutlu haberin alınmasından sonra Yaşar Dalkılıç’ın evine Türk bayrağı asılırken, Dalkılıç ailesinin komşuları da balkonlarına Türk bayrağı asarak bu sevince ortak oldu.



BAŞKONSOLOSUN EVİNE AKIN ETTİLER

Terör örgütü IŞİD tarafından rehin alınanların Türkiye'ye getirilmesi, Başkonsolos Öztürk Yılmaz'ın annesi ve babasının komşuları tarafından da sevinçle karşılandı.

Emekli öğretmen Raufoğlu: "Bayram ediyoruz. Bir kardeşimiz sevindi, onun sevincine ortak oluyoruz. Hükümetimize de teşekkür ediyoruz. Gayret ettiler, insanları bu sıkıntıdan kurtardılar" dedi.



DOĞAN YILDIZ'IN EVİNDE BÜYÜK MUTLULUK

IŞİD tarafından Irak'ın Musul kentinde rehin alınan ve Türkiye'ye getirilen konsolosluk görevlilerinden polis memuru Doğan Yıldız'ın yakınlarının evinde büyük mutluluk yaşanıyor.

Yıldız'ın kayınvalidesi Döndü Yıldız: "Çok üzülüyordum, hastanelik oldum. Geliyor çocuklar boynunu büküyor, ağlamadığım gün olmuyordu. Allah razı olsun hükümetimizden devletimizden" dedi.



"DUYDUĞUMDA AĞLAMAYA BAŞLADIM"

IŞİD tarafından Irak'ın Musul kentinde rehin alınan ve Türkiye'ye getirilen konsolosluk görevlilerinden Ticari Ateşe Mehmet Argüç'ün yakınları büyük sevinç yaşıyor.

Argüç'ün ağabeyi Erol Argüç: "Haberi duyduğumda ağlamaya başladım. Biz dört kardeşiz en büyükleri de benim. Annem babam öldükten sonra kardeşlerime babalık da yaptım. Mehmet'in sadece abisi değil aynı zamanda babasıyım" dedi.




"ALLAH DEVLETİMİZDEN RAZI OLSUN"

IŞİD tarafından Irak'ın Musul kentinde rehin alınan ve Türkiye'ye getirilen konsolosluk görevlilerinden komiser Said Coşkun'un ailesinde adeta bayram sevinci yaşanıyor.

Baba Coşkun: 

"Oğlum, 4 yıldır özel harekat polisi olarak görev yapıyordu. 70 günlüğüne Musul'a gitmişti. 11 Haziran'da yaşanan olayı öğrendik ve o günden bu yana gözümüze hiç uyku girmedi, dünyamız yıkılmıştı. Şimdi ise çok mutluyuz"

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na ve diğer ilgililere teşekkür ediyorum. Bizlere bir bayram sevinci yaşattılar. Allah devletimizden, milletimizden razı olsun"

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar