Taksilere büyük yenilik geliyor

İstanbullu taksiciler, taksi çağrı merkezi (İSTAKSİ) projesini protesto etmek için 22 Eylül'de kontak kapatıp eylem yapacak.

Taksilere büyük yenilik geliyor
Taksilere büyük yenilik geliyor
GİRİŞ 20.09.2014 15:31 GÜNCELLEME 20.09.2014 15:31
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İBB ise taksi projesinin kente çok faydalı olacağını iddia ederken taksilere güvenlik için panik butonu geleceğini belirtiyor.

92 KENTTE KULLANILIYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bugün yaptığı açıklamada kendi tabirleriyle İSTAKSİ projesinin New York, Londra gibi şehirlerdeki taksi standardının yakalanmasında önemli olduğunu iddia etti.

Projeyle birlikte tüm taksilerin tek bir çağrı merkezinden yönlendirilecek. Belediye konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “İstanbul’daki 18 bin taksinin tüm teknolojik donanımı, alt-yapı değişikliği ve hizmetleri için yapılan ihaleyi kazanan, Bir Amerikan teknoloji şirketi olan VeriFone, dünyada 92 şehirde kullanılan taksi sistemini İstanbul’da İSTAKSİ çatısı altında hayata geçirecektir” dendi. 

PANİK BUTONU İLE HEM TAKSİCİ HEM DE YOLCU GÜVENDE

İSTAKSİ yetkilileri ayrıca bundan sonra taksilere panik butonu da geleceğini ifade ettiler. Yetkililer, “Her araçta hem yolcu hem de taksici bölümünde yer alacak iki ayrı panik butonu, güvenlik sisteminin esasını oluşturacak. İstenmeyen bir durum anında, taksici ya da yolcu kendi panik butonlarını faaliyete alabilecekler. Böylece taksici esnafımızın en büyük sorunu olan taksicilere yönelik saldırılar, gasp ve hırsızlıklar büyük oranda azalacak. En son teknolojik donanıma sahip olacak bu sistemle, her taksi 3G sistemi ile internete bağlanabilecek. Bu sistem zaman içinde en yenilikçi cep telefonu ve tablet uygulamalarına açık olacak” dedi.

YORUMLAR 3
  • mubinkoçal 9 yıl önce Şikayet Et
    filistin. oyle bir tehlikeye doğru farkında olmadan gidiyoruzki ,filistinlilerın duştuğu duruma duşebiliriz ,bugun ülkemizin ekonomisini ele geçiriyorlar yarın topraklarımızı ele geçirirler yahudilerın bugun filistine yaptığını yarın bize yapmaya başlarlar
    Cevapla
  • mubinkoçal 9 yıl önce Şikayet Et
    yahudi. herşey iyi güzelde niye yahudi
    Cevapla
  • Mertoğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    İyi güzelde.... Trafikteki insanlar ne olacak? Onlarda da panik butonu olsa. Taksicilerin nasıl araç kullandığı belli. Sağdan soldan kaynak, istediği yerde yolcu alıp bindirme, kırmızı ışık ihlali... Ne yapıyorsun sen dedin mi de hemen köpürüyorlar. Eyvallah kurallara uyanlara bir şey dediğimiz yok zaten. Mağdur olan taksicilerde var onu da biliyorum. Ama önce taksicilere eğitim verilmeli. Ondan sonra belki Londra, New York standartlarına ulaşılabilir. İstediğin kadar alt yapı hazırla iş sürücü de bitiyor. Eğitim şart...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Naci Görür 'Aklımızı başımıza toplamamız lazım' deyip uyardı: Depremden çok zarar verir
Başıboş köpek dehşeti devam ediyor! Yaşlı kadın tanınmaz hale geldi...