Rehinelerin Başbakan Davutoğlu'ndan tek isteği

"TUR" uçağı ile Ankara'ya gelen rehineler, uçakta Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan kendilerini hacca göndermelerini rica etti.

Rehinelerin Başbakan Davutoğlu'ndan tek isteği
Rehinelerin Başbakan Davutoğlu'ndan tek isteği
GİRİŞ 20.09.2014 17:26 GÜNCELLEME 20.09.2014 17:26
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun rehinelerle birlikte Şanlıurfa'dan Ankara'ya olan yolculuğu ilginç an ve sohbetlerin yaşanmasına sebep oldu.  

HACCA GÖNDERİLMESİ RİCASI
 
Davutoğlu'nun sohbet ettiği rehinelerden biri, özel harekatçı olarak konsoloslukta görev yaptığını, kendisinin aynı zamanda ilahiyat fakültesi öğrencisi olduğunu belirterek, “Orada bulunduğum sürede hep namazları ben kıldırdım. Arkadaşlarımızla hep şöyle dua ederdik, 'Allahım buradan kurtulursak biz hacca gitmek istiyoruz. Bize hac nasip eylesin' diye. Sizden isteğimiz arkadaşlar adına konuşuyorum, 30 kişiyiz, bizi ailelerimizle hacca gönderin” dedi.

Davutoğlu, bunun üzerine, “Önce bu sene bir ailelerinizle buluşun daha sonra bakarız. Elhamdullilah sağ geldiniz ya. Hepsi kolay” yanıtını verdi.
 
DAVUTOĞLU ADAK ADADI
 
Davutoğlu, kendisinin de Türk rehinelerin kurtulduğu gün adak kurban kesmeye niyetlendiklerini belirterek, "O gün bugündür. Bugün kesiyoruz, verdik, bugün öğrenci yurtlarına dağıtılmak üzere kurbanlarımız kesilecek" diye konuştu.

YORUMLAR 3
  • sorgun 9 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN. cenabı hak böyle başbakanları başımızdan eksik etmesin.
    Cevapla
  • Abdulkerim S. Buğra 9 yıl önce Şikayet Et
    Sevinelim, Şükredelim, Sonra da düşünelim.... Allah(CC)'a çok şükürler olsun.Rehineler zarar görmeden kurtuldular, evlerine döndüler. İşin bu tarafı böyle; fakat derin derin de düşünmek ve bazı sorular sormak lazım: 1. Rehineler nasıl serbest kaldı? Bir operasyonla mı kurtarıldılar, yoksa IŞİD tarafından serbest mi bırakıldılar? Bir anlaşma mı söz konusu? Operasyon olsa birileri zarar görür bu kadar kolay olamazdı.. IŞİD ile TC'nin bir anlaşma yapması olabilir belki ama, ABD bundan habersiz olamaz ve TC'nin ensesine çöker. Bu seçeneği, küçük bir ihtimalle olabilir diye bir kenarda tutalım. Eğer IŞİD serbest bıraktıysa neden? TC'nin, ABD ve ortağı ARAP ülkelerinin yaptığı anlaşmaya imza vermemesinin en büyük nedeni bu rehineler değil miydi? IŞİD, TC de bu ittifaka katılsın, geri kalmasın diye mi rehineleri bıraktı? IŞİD bunu istiyor ve TC'yi bir bataklığa mı çekmek istiyor? Bunu isteyen IŞİD'in asıl patronları mı? IŞİD'in asıl görevi bu mu? Sevinelim ama hem de derin derin düşünelim. Fakaya basmayalım.
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Biz Bize Gerici Diyenlere !. Ancak Deh Demek İçin Gerideyiz . Necip Fazıl Kısakürek !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim