Kurtulmuş, Ala ve Eker Suriye sınırında

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Ala ve Tarım Bakanı Eker Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde Suriyeli sığınmacıları ziyaret etti.

Kurtulmuş, Ala ve Eker Suriye sınırında
Kurtulmuş, Ala ve Eker Suriye sınırında
GİRİŞ 20.09.2014 19:04 GÜNCELLEME 20.09.2014 19:04

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve beraberindeki heyet, Suriyeli sığınmacıların durumlarını yerinde görmek üzere Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine geldi. İncelemenin ardından basına açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, sınır geçenlerin sayısının 60 bine ulaştığını söyledi. 

Suriye'de 3 yılı aşkın süredir devam eden bir savaş olduğunu hatırlatan Kurtulmuş, "Suriye rejiminin halkına karşı yönettiği bir devlet terörü var. Onun sonucu bugün IŞİD denilen bir olgu ile karşı karşıya kalıyoruz. Ve maalesef IŞİD'in Kobani bölgesine yapmış olduğu saldırılar sonucunda yaklaşık 20 köyün IŞİD kuvvetleri tarafından ele geçirilmesinden sonra göç dalgası sınırımıza geldi. Bütün yetkililer hazırlıklıydı. IŞİD'in yaklaşması ile Kobanililerin can güvenliğinin sağlanması için kapılar açıldı" diye konuştu.

AK Parti iktidarının imkanlar ve imkanları seferber etme konusunda profesyonel olduğunu belirten Kurtulmuş, “Kobani'den gelenlere 'hoş geldiniz' diyorum. Allah bir daha kimseyi göçmen durumuna düşürmesin, en kısa zamanda evinize, yurdunuza dönersiniz. Bu Türkiye açısından bir iftihardır. Bizden çok daha zengin ülkeler bile 60 bin kişiyi bir gün içerisinde alamazlar. İnsanlığın son adası olan bu Anadolu topraklarına dünyanın neresinden kim geldiyse, hoş geldiniz diyoruz, dertlerini çözmeye gayret ediyoruz" dedi.
Kurtulmuş beraberindeki bakanlar Suriyelilerle yakından ilgilendi. Çocukları sevip öpen Kurtulmuş ve yanındaki bakanlar, anne ve babaları ile de uzun süre sohbet etti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'ye en fazla yatırım yapan yabancılar belli oldu
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...