65 ülkenin büyükelçisi Midyat'ta

TİM'in düzenlendiği program kapsamında Türkiye'de görev yapan 65 ülkenin büyükelçisi Mardin'in Midyat ilçesine geldi.

65 ülkenin büyükelçisi Midyat'ta
65 ülkenin büyükelçisi Midyat'ta
GİRİŞ 20.09.2014 20:09 GÜNCELLEME 20.09.2014 20:09

Batman’ın Hasankeyf, Midyat Mor Gabriel Manastırı’nın ardından Midyat’ın tarihi ve kültürel zenginlikleri görmek için ilçeye gelen büyükelçiler onuruna Kasrı Nehroz Otel'de yemek verildi. Yemeğe, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı eski Genel Sekreteri ve Vali Kemal Nehrozoğlu, Batman Valisi Azmi Çelik, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Tasarım Vakfı Başkanı Faruk Malhan, Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal ve 65 ülkenin büyükelçisi ile çok sayıda yabancı misyon ve aileleri katıldı.

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı gezi programına Tasarım Vakfı Başkanı Faruk Malhan, Midyat’ın tarihi, kültürel, etnik, dini yapısı, hakkında konuklara sunum yaptı.
Yapılan sunumunun ardından Bakan Şimşek, "TİM'in düzenlendiği program kapsamında Türkiye'de görev yapan 65 ülkenin büyükelçisinin Midyat’ta yaptığı bu geziden dolayı tebrik ediyorum. 65 ülkenin büyükelçisi aileleri ile birlikte Mardin’deler. Mardin medeniyetlerin buluştuğu nokta, birçok medeniyetin beşiği dolayısı ile buraya ilgi yoğun. Çözüm süreci ile birlikte huzur ortamı sağlandı. Burada huzurlu bir ortam var. Barış var. Her ne kadar komşularımızda büyük bir kargaşa varsa da Türkiye çok şükür huzur içerisinde. Tabii ki bu şekilde bu kadar çok diplomatik gelmiş olması sevindirici bir şey. Hem Mardin’in tanıtımı açısından hem de buradaki çözüm sürecinin yansımasını göstermesi açısından bence önemlidir" dedi.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ise, “Mardin ve Midyat medeniyetlerin beşiği olduğu şehirdir. Dünyanın 65 ülkesinde Midyat’ı tanıtmak, medeniyetler beşiği dinleri ve dilleri farkı olan insanların nasıl bir arada yaşadığını dünyaya gösterebilmektir. İnşallah bu gezi bizim ülkemize, demokrasi adına, insan hakları ve ticari olarak faydasını görmektir" diye konuştu.
Konuk büyükelçiler daha sonra kara yolu ile Mardin’e hareket etti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan öncülük etti! Türk siyasetinde yeni bir sayfa açıldı
CHP "dosyalı" vekil iddiasıyla çalkalanıyor: Özel "git" dedi, vekil reddetti