Görmez: Seferber olmalıyız!

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Ülkemizin din eğitimi ve hizmetlerindeki bu kazanımımız çok önemli kazanımlarımızdır" dedi.

Görmez: Seferber olmalıyız!
Görmez: Seferber olmalıyız!
GİRİŞ 20.09.2014 20:14 GÜNCELLEME 20.09.2014 20:14

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Bunlardan herhangi birini feda etmemiz mümkün değildir, bilakis bunları çok daha ileri aşamalara götürmek için hep birlikte seferber olmalıyız" dedi.

Gerede ilçesindeki yeni müftülük binası törenle hizmete açıldı. Törene Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Müftüsü İzani Turan, Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, törende yaptığı konuşmada, İslam ülkelerinin içinde bulunduğu durumu herkesin bildiğini belirterek, "Artık herhangi bir ülke ekonomisini, siyasetini, teknolojisini, imarını, düzene sokması ne kadar önemliyse onlardan çok daha önemli olan din eğitimini, din hizmetini daha iyi ve düzenli bir şekilde götürmeli" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin din eğitimi ve hizmetini kurulduğu günden beri ciddiye alan bir ülke olduğunu ifade eden Görmez, "Türkiye, okullarında, okul ortamında çocuklarına İslam hakkında doğru bilgi verdiği için, Diyanet İşleri Başkanlığı gibi bir kuruma sahip olduğu için, imam hatip gibi bir müesseseye sahip olduğu için, ilahiyat fakülteleri gibi müesseselere sahip olduğu için Allah'a hamdolsun barış ve kardeşlik içerisinde medeniyet yürüyüşüne devam eden bir ülkedir" diye konuştu.

"Duamız ve niyazımız odur ki, tüm İslam ülkesi kardeşlerimiz, etrafımızdaki bütün kardeşlerimiz, aynı şekilde hiç bir sorun yaşamadan hiç bir zulme tabi tutulmadan, kardeşler arasında hiç bir kavgaya yer vermeden barış, huzur ve istikrar içerisinde yoluna devam etsin" diyen Görmez, şunları söyledi:

"Eman ve selam yurdu olarak, yeryüzüne barışı, emniyeti, hakkı, fazileti, ahlakı yaymaya devam etsinler. Ülkemizin din eğitimi ve hizmetlerindeki bu kazanımımız çok önemli kazanımlarımızdır. Bunlardan herhangi birini feda etmemiz mümkün değildir, bilakis bunları çok daha ileri aşamalara götürmek için hep birlikte seferber olmalıyız."

Görmez'in konuşmasının ardından müftülük binasının yapımında emeği geçen hayırsever iş adamlarına plaket verildi.

Okunan duanın ardından müftülük binasının açılışı gerçekleştirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?