15 bin polisle İstanbul'da operasyon

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı çeşitli birimlerde görevli 15 bin polis, kent genelinde geniş çaplı bir huzur operasyonu başlattı.

GİRİŞ 21.09.2014 00:33 GÜNCELLEME 21.09.2014 07:19

Operasyona, ilçe emniyet müdürlükleri ile Terör, İstihbarat, Organize Suçlar, Narkotik, Güvenlik, Asayiş, Önleyici Hizmetler, Özel Harekat, Çevik Kuvvet ve Çocuk Şube müdürlüklerine bağlı ekipler, Güven ve Yunus timleri katılıyor. Bir polis helikopteri de havadan destek veriyor. 

Özellikle terör, asayiş ve narkotik konularında çalışma yürüten ekipler, organize suç örgütlerine yönelik de baskınlar gerçekleştiriyor.

İlçelerde önceden belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenlenirken, her ilçenin meydan ve merkezi noktalarında şüpheli görülen kişilerin GBT sorgusu, üst araması yapılıyor, araçlar kontrol ediliyor.

Asayiş ekipleri ve Yunus timleri, Tarlabaşı'ndaki metruk binalarda arama yapıyor. Narkotik köpeği "Polo" da metruk binalarda uyuşturucu madde aramalarına katılıyor. 

Tarlabaşı'nda ekiplerin kapısını "koçbaşı" ile kırarak girdiği bir binada, farklı miktarlarda extacy hap, eroin ve kokain ele geçirildi.  

15 binin üzerinde polisin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonla ilgili detaylı bilginin, ilerleyen saatlerde İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok tarafından verileceği bildirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!