Türk rehinelerin evlerinde büyük sevinç

Musul'da 101 gün sonra serbest kalan 49 kişiden Mesut Taşkıran ve Emin Ercan’ın Kırşehir'deki evlerinde büyük sevinç yaşanıyor.

Türk rehinelerin evlerinde büyük sevinç
Türk rehinelerin evlerinde büyük sevinç
GİRİŞ 20.09.2014 22:27 GÜNCELLEME 20.09.2014 22:27

Memleketleri Kırşehir'de sevinçle karşılanan Mesut Taşkıran ve Emin Ercan, mutluluklarını ve bölgede yaşadıklarını ailelerine anlattı. 101 gün alıkonulduklarını belirten Mesut Taşkıran, "101 gün Irak'ta rehin tutulduk. Devletimiz gece-gündüz demeden Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve başımızda olan liderimiz Başkonsolosumuz Öztürk Yılmaz, 46 vatandaşının hiçbirini ayırt etmeden birbirimize kenetlenerek o 101 günün haddinden geldik. Devletimizde bizleri sağ salim kurtardı ailelerimiz ve sevdiklerimiz mutlu" diye konuştu.

Emin Ercan'ın ağabeyi Yasin Ercan ise, devlet yöneticilerine teşekkür etti. Ercan, "Dışişleri Bakanlığının bu konuda çok haklı bulunduğu ortaya çıktı. Çünkü bu IŞİD örgütü Türkiye'yi takip ediyormuş nitekim Amerika dinlemediği için bu rehine olayında başarısız olundu. İngiltere de başarısız oldu. Ama biz sabrettik ara sıra Dışişleri Bakanlığında Bakan Yardımcısı Naci Koru ile iletişime geçtik üç dört defa toplantı yaptık bizlere rehineler hakkında bilgiler verdi.

Sağolsunlar herkesin ellerinden geleni yaptığını düşünüyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız Davutoğlu’na özellikle MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a teşekkür ediyorum. Emeklerinin çok olduğunu düşünüyorum. Bundan sonra kardeşim ve kuzenim yeni bir sayfa açtı. Bundan sonra ki süreç inanıyorum ki onlar için hayırlı olur. Çok kötü bir duygu ama biz hiçbir zaman ümidimizi kaybetmedik. Annem babam dualarıyla destek oldu. Devletimize ve milletimize güvendik her zaman ilgilenildiğini biliyorduk. Dışişleri Bakanlığı her zaman bilgilendirme yaptı. Basına bilgi vermeyerek sessiz kalınması gerektiğini düşündük" dedi.
Mutluluklarını anlatmak da zorlandıklarını ifade eden baba Nevzat Ercan ise, "Sağ salim döndüler mutluyuz. Hepsi iyi orada çok sıkıntılı günler geçirmişler hallerinden belli fakat bundan sonrası için umutluyuz. Torunuma kavuştum dünyalar benim oldu" şeklinde konuştu.
Öte yandan Taşkıran ve Ercan ailelerinin yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için Ankara'ya gideceği öğrenildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor