Dünya hayran kaldı, İngilizler örnek gösterdi

IŞİD'in elindeki 49 Türk rehinenin başarılı bir uluslararası operasyonla kurtarılması dünya medyasında da yankı buldu.

Dünya hayran kaldı, İngilizler örnek gösterdi
Dünya hayran kaldı, İngilizler örnek gösterdi
GİRİŞ 21.09.2014 05:19 GÜNCELLEME 21.09.2014 05:41
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Dünya medyası IŞİD'in elinde halen birçok Batılı rehinin de bulunması sebebiyle Türkiye'nin kendi vatandaşlarını bölgeden kurtarmasına hayranlıkla karışık büyük bir ilgi gösterdi.

Özellike İngiliz medyası, hükümetlerine Türkiye'nin kurtarma operasyonunu örnek göstererek, 'IŞİD'in elindeki İngiliz vatandaşlarının da aynı yolla, tıpkı Türkiye'nin yaptığı gibi kurtarılması' tavsiyesinde bulundu.

IŞİD odaklı gelişmeleri yakından takip eden yabancı gazeteciler de Türkiye'nin kurtarma operasyonunu yorumladı.

ABD'NİN BAŞARISIZ OPERASYONU

ABD'nin Amerikalı gazetecileri kurtarmaya yönelik başarısız girişimini hatırlatan yorumcular, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla harekete geçen Milli İstihbarat Kurumu (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan'ın uluslararası bir başarıya imza atarak tüm Türkleri sevince boğduğunu kaydetti. Yorumlarda, Türkiye'nin bundan sonra IŞİD'e karşı ittifaka katılıp katılmayacağının daha çok merak uyandıracağı kaydedildi.

Dünya medyası 49 rehinenin 101 gün sonra kurtarılışına büyük ilgi gösterdi

BBC: DETAYLI VE ÇOK GİZLİ

IŞİD'in Irak'ta rehin tuttuğu 49 Türk serbest bırakıldı. Musul kentindeki Türk Konsolosluğu'ndan rehin alınan onlarca kişi şu an Türkiye'de. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türk vatandaşlarının 'detaylı ve gizli' bir operasyonla kurtarıldığını belirtti.

SKYNEWS: TÜRKLER DÖNDÜ!

Rehineler Türkiye'de. Davutoğlu 'gece gizli bir şekilde yürütülen operasyondan' sonra bırakılan rehineleri kucakladı. Darısı diğer batılıların başına...

MİRROR: TÜRKİYE KURTARDI!

49 rehine kurtarıldı ve hiçbiri için fidye ödenmedi.

NYT: TÜRKLER SERBEST!

101 gündür IŞİD'in elindeki 49 Türk rehine serbest kaldı.

GUARDİAN: REHİNELER EVDE!

Aralarında diplomatik çalışanların, çocukların ve özel güvenlik güçlerinin bulunduğu 49 kişi 11 Haziran'da rehin alınmıştı.

CNN: 3 AY SONRA ÖZGÜRLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk istihbarat servisinin kurtarma operasyonuyla 49 rehinenin Türkiye'ye geri getirildiğini söyledi.

DW: 49 REHİNE KURATILDI

Türkiye Başbakanı Davutoğlu, Haziran ayında IŞİD militanları tarafından Musul'da kaçırılan 49 Türk rehinenin kurtarıldığını açıkladı. Rehineler arasında birkaç çocuk da bulunuyor.

YORUMLAR 5
  • salih akşit 9 yıl önce Şikayet Et
    ne günlerdi gene göğsümüz kabarmıştı. koskoca teröristi paketleyip getirmiştik yıllar önce ülkeye. hemde yanıbaşımızdan değil uzak ülkelerden. yani büyük operasyonlar bizim işimiz. tabi çok mutlu oluyoruz rehinelerin kurtarılmasından. yabancılar ne diyorlar pr mıdır nedir. inşallah öyle birşey değildir. artık bu cilala parlat olaylarından sıkıldık. kim elindeki altın değerindeki kozu bedavadan verir demedende edemiyor insan. "gerçek" ne menem bir şeymiş hiç bir zaman olmadığı kadar muhtaç olduğumuz.
    Cevapla
  • Keçi KEÇİ 9 yıl önce Şikayet Et
    'İNGİLİZ OYUNLARI'NIZ OLMASA.... 'Bu Türkler sizi de kurtarır' da... Da'sı var işte.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 9 yıl önce Şikayet Et
    Boşuna söyslemiyoruz Başımızda Adam gibi adamlar olduğu sürece Türkiye her övgüye layık olacak....... .....Bu haber.Bir avuç bulgurları , güm güm düğünleri olan hain Gezici ve parelel cemaate kapak olsun!?..
    Cevapla
  • ŞAHİN AVCI 9 yıl önce Şikayet Et
    MİT. İstihbaratımız sözde değil özde milli olunca işte böyle güzel işler yapar.Ondan dolayıda hem bize dost görünen azılı düşmanlarımızın hemde onların burdaki uşaklarının hedefi olur. En başta Hakan Fidan olmak üzere hepsini tebrik ederim tabii ki ayrıca hükümetimizin ve Reisin liderliğini
    Cevapla
  • ekgelir1 .tk 9 yıl önce Şikayet Et
    Onlar bile anlıyor da. Bizim Bahçeli hâlâ aynı kafada.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
'Türkler ilk savaşı kazandı' Bulgar dergisi KAAN, F-35 ve S-400'leri yazdı
AK Parti’den İstanbul’a 5 yıl sonra bile icraat! İmamoğlu'nun açtığı metro Topbaş'ın eseri