Devlet sanatçısı Taşlıova vefat etti

Devlet sanatçısı Aşık Şeref Taşlıova, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede 76 yaşında hayatını kaybetti

Devlet sanatçısı Taşlıova vefat etti
Devlet sanatçısı Taşlıova vefat etti
GİRİŞ 21.09.2014 10:22 GÜNCELLEME 21.09.2014 10:34
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Taşlıova, beyin rahatsızlığı nedeniyle 13 Eylül Cumartesi günü Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılmış ve ameliyata alınmıştı.

Yoğun bakıma alınan Taşlıova'nın, hayatını kaybettiği bildirildi.

Şeref Taşlıova'nın cenazesi, yarın Hacı Bayram Camisinde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

-Devlet sanatçısı Taşlıova'nın hayatı

Aşık Şeref Taşlıova, Ardahan'ın Çıldır ilçesi Gülyüzü köyünde 10 Nisan 1938 tarihinde dünyaya geldi.

Ulusal ve uluslararası ödüllere layık görülen Taşlıova, 1966'dan itibaren Kars Radyosu bünyesinde 10 yıl süreyle aşıklara ilişkin programlar hazırladı ve sundu.

130'DAN FAZLA MADALYA

Taşlıova, katıldığı yarışma ve festivallerde değişik dallarda 15'i altın 130'un üzerinde madalya, 60'ı aşkın plaket ve 180 takdirname aldı.

Çeşitli dergilerde folklor yazıları yazan Taşlıova, 1971'den itibaren ABD'den Japonya'ya, Avrupa'dan Orta Asya ülkelerine dek birçok ülkede programlar yaptı.

Taşlıova ayrıca UNESCO'nun düzenlediği "Dünya Sanat Dizisi" adlı etkinlikte Türkiye'yi temsil etti.

YORUMLAR 2
  • ibrahim yildiz 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet etsin hemşehrime. . bir koca çınarı daha kaybettik.
    Cevapla
  • hursit dilaver 9 yıl önce Şikayet Et
    şeref taşlıova, konya aşıklar bayramının kıymetlisiydi.. şeref taşlıovayı ilk defa 1967lerde yapılan konya aşıklar bayramında tanıdık.murat çobanoğlu,aşık ummani,şummani gibi o zamanın aşıklarının atışmalarını konya halk kutuphanesinde izledik.ne guzel değerler vardı o bayramlarda. buna onayak olan şairimiz fevzi halıcıyı da saygıyla,sevgiyle anmamız lazım.konyaya yaptığı turizm ve tanıtma yanında aşıklar bayramının da babası olması ona da konyaya da ayrı bir gurur veriyor.aşıklar bayramı deyu, teşvikiye, nişantaşı ehli kuçumsemesin. anadolu onlar işte.. 67lerde murat çobanoğlu ile galiba summaninin atışmasında summanının murat çobanoğluna demişti ki.. DİNLE SÖZLERİMİ EY ÇOBANĞLU, KAPALI ZARF GİBİ PULLARIM SENİ, SÖZUMU DİNLE,DİNLEMEZSEN EGER, YUZUN KARA KARSA YOLLARIM SENİ..(irticalen anında söylenen sözdur) 45 yıldan beri unutmadım bunu..tabi salon bu sözlerden alkışlarla yıkıldı..onlar sanatçı aşıktılar..(bir juri uyesi de oturak alemi yaparsak, juriye giirerim demişti).neler yaşamıştık.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı