HSYK için birlik çağrısı: İlk iş haksızlığa son...

"HSYK seçimini paralel yapı kaybederse yargı normalleşir" diyen Yargıda Birlik Platformu Sözcüsü Özden, yapacakları ilk işi de açıkladı:

HSYK için birlik çağrısı: İlk iş haksızlığa son...
HSYK için birlik çağrısı: İlk iş haksızlığa son...
GİRİŞ 21.09.2014 12:20 GÜNCELLEME 21.09.2014 12:20

Yargıda Birlik Platformu Sözcüsü Abbas Özden, 12 Ekim'de yapılacak HSYK seçimlerine ilişkin, “Birlikte hareket edersek 7-8 bin oyla bu seçimi kazanırız. Ama paralel yapı da ince hesapların peşinde, cemaat kendisinden olmayan kimseye oy vermez” dedi. 

Abbas Özden, Türkiye Gazetesi'nden Ebru Karatosun'a çarpıcı açıklamalarda bulundu:

Seçime yönelik ne tür çalışmalar yaptınız?

16 bölgede toplantı yaptık, 8-10 bine yakın hakim ve savcı ile görüştük. Başbakan'la görüştük, hakim ve savcıların sorunlarını Adalet Bakanımıza anlattık, Meclis Başkanına anlattık. Partilerle de görüşeceğiz. Yargı incitici şekilde ayrıştı. Hakim ve savcı birbirine selam vermez hale geldi. Biz yargının güvenliğini sağlamak, yani yargıya olan güveni tekrar tesis etmek ve itibar kazandırmak istiyoruz.

Çalışmalarınızı engellemeye yönelik bir provokasyon var mı?

Bizim çalışmamızı kimse engelleyemez. Bakanlığın itici gücü var mı yanınızda derseniz, var. Çünkü ben daha önce YARSAV'ın listesinden aday oldum. En çok oyu alan benim, 2 bin 356 oy aldım. 12'nci sıradaydım 11'inci sıradaki aday benim iki katım kadar oy aldı. Yani bir güç olduğunu hissettirmezsen, bir iteleyici güç olmazsa onun daha az oy aldığını görüyorsun. Paralel yapının uyguladığı hukuk modeli bellidir, zulümdür ve haksız hukuksuz atamadır. O sonucu bir daha görmek istemiyoruz.

Sizin gönlünüzden ne kadar oy oranı geçiyor?

İnşallah 10 binler olmasa da 7 bin ya da 8 bin ile bu seçimi kazanacağız. Aslında bizim gibi düşünen insan çok ama bizim stratejimizi uygulayan insan az. Maalesef YARSAV'ın da içerisine cemaatçiler hakim. Öbür arkadaşlar da maalesef bunların ekmeğine yağ sürdü. Belki de umut ediyorlardır, cemaat bizi desteklerse kazanırız falan diye ama inanın cemaat kendisinden olmayan kimseye oy vermez.”

HSYK seçimleri neden bu kadar önemli?

Unvanlı atamalar, üst mahkemelere atamalar bunların hepsini HSYK yapıyor. Yani tüm özlük hakkı işlemlerimiz sicil, disiplin atamaları tamamıyla HSYK'nın elinde. Bu gücü elde ettiğin zaman bir daha engellenemiyorsunuz.

Paralel yapı sizce seçimlerde ne kadar etkili olacaktır?

İnce hesaplar yapıyorlardır, onlar da saf değiller. Homojen bir yapıları var, birlikte hareket edebiliyorlar. Bu yapının bu birlikte hareket etme kabiliyetini bilerek hiç mi hiç ayrışmamız lazım.

Paralel yapı kaybederse yargıda ne değişecek?

Yargı normalleşecek. Haksız hukuksuz atamalar son bulacak. Haksız olarak atanan insanlar hak etmiyorlarsa bulundukları yerlere hak edenler getirilecek. Mahkemeler normal işleyişine kavuşacak. Bize hep soru geliyor, 'bunlardan hesap sorulacak mı?' diye. Bir suça karışmışsa, elbette herkes yaptığı haksızlığın, hukuksuzluğun hesabını verir.

Meslektaşlarınıza bir çağrınız olacak mı?

Yapı belli. Seçimin kimler arasında geçeceği belli. Birlikte hareket edip de sonuca birlikte gitmeyince diğer arkadaşların 5 oy aldığını 10 oy aldığını 100 oy aldığını gördük. Onun için insanların bağımsız girerek kazanacaklarına hiç mi hiç ihtimal vermiyorum. Burası deneme tahtası değildir. Cemaatten oy alma ihtimalleri yok, cemaat bireye oy vermez. Kesinlikle ayrışmamak lazım.

Kazanmanız halinde ilk iş 'paralel yapı' ile mücadele mi olacak?

Arkadaşlarımız seçildiğinde haksız ve hukuksuz atamaları gözden geçireceklerdir. Hak ettiği yerde durmayanlar hak ettiği yere indirilir. Hak edip de bir yere gelmeyen insanların atamaları da ona göre yapılır.

Yargıtay, HSYK'ya üyelik seçimini 23 Eylül'de yapmayı kararlaştırdı. Daha önce 13 Ekim denmişti. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ne yaparlarsa yapsınlar sonuç ne olursa olsun bir şey değişmeyecektir. Birlik olmadığımız zaman böyle bir sonuç çıkıyor, belki de bizi daha da kenetlendirecektir. Onların yaptığı hesap inşallah tersine dönecek.

KAYNAK: TÜRKİYE
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!