Çeyrek asırlık rekor Guiness'e aday

Uluslararası Bodrum Kupası Yat Yarışmaları'na 25 yıldır katılan 17 metre uzunluğundaki ahşap gulet 'Büyük Yunus' Guiness'e aday.

Çeyrek asırlık rekor Guiness'e aday
Çeyrek asırlık rekor Guiness'e aday
GİRİŞ 21.09.2014 12:56 GÜNCELLEME 21.09.2014 12:56

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde faaliyet gösteren Era Yat Kulübü tarafından geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Bodrum Kupası Yat Yarışmaları'na 25 yıldır katılan ve pek çok birincilik kazanan 17 metre uzunluğundaki ahşap gulet 'Büyük Yunus' ve ekibi Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için başvurdu.

Bu yıl 2- 25 Ekim tarihlerinde 26'ncısı düzenlenecek yarışmalara da katılacak olan 1987 yılı yapımı 'Büyük Yunus' guletinin kaptanı ve Marmaris Karia Yelken Kulübü'nün kurucusu Emin Buldanlı, Era Yat Kulübü aracılığı ile Guinnness'in Uluslarası Merkezi'ne 'Dünyada çeyrek asırdır aralıksız yarışmaya katılan tek ahşap yat' unvanını almak için resmi başvuruda bulunup, evraklarını teslim etti. Yarışmalarda 'en şık kıyafet' ve 'en centilmen' ekip ödüllerini de kazanan Büyük Yunus'un ekibi örnek ekip profili de çiziyor.

GUNNESS İNCELEMEYE ALDI

Bodrum Kupası Yat Yarışları Organizasyon Komitesi ve Era Yat Kulübü Başkanı Erman Aras konuyla ilgili şunları söyledi:

"Böyle bir rekor dünya denizlerinde kolay kırılmaz. Hiç aralıksız tam 25 yıl aynı tekne ve aynı ekiple bir deniz yarışmasına katılan bir tekne duymadım. Guinness yetkilileri, müracaatımızı kabul edip incelemeye aldı.

Ekim ayında düzenleyeceğimiz yarışlarına gelerek Büyük Yunus'u yakından inceleyip kararlarını verecekler. Bodrum ve Türk denizciliği açısından böyle bir rekorla Guinness'e aday olan Büyük Yunus kaptanı Buldan ve ekibini kutluyoruz."

4 kamaralı Büyük Yunus, bugüne kadar katıldığı yarışmada 10 birincilik, 5 ikincilik, 3 de üçüncülük elde etti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı