Sapanca'dan bu kez iyi haber! 5 fabrika durdurdu

Sapanca Gölü’nü besleyen dereler üzerinde bulunan 17 su fabrikasından 5’i kuraklık nedeniyle üretimi durdurdu.

Sapanca'dan bu kez iyi haber! 5 fabrika durdurdu
Sapanca'dan bu kez iyi haber! 5 fabrika durdurdu
GİRİŞ 21.09.2014 15:12 GÜNCELLEME 21.09.2014 15:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Diğer fabrikalar da kapasitelerini düşürdü. Son günlerde yağmurun da etkili olmaya başlamasıyla göldeki su seviyesinde 5 santimlik yükselme oldu.

Kuraklık tehdidi altında bulunan Sapanca Gölü’nde 2012 yılı itibarıyla dönemin Sapanca Belediye Başkanı tarafından ilçede 17 su şişeleme tesisi bulunduğu açıklanmıştı.

O tarihten bu yana kuraklığın da etkisiyle bu tesislerin su aldığı kaynak ve derelerin kuruması tartışma konusu olurken, su iyice azalınca da bazı şişeleme tesisleri üretimini durdurdu. 5 tesisin kapanmasıyla ilçede 13 su şişeleme tesisi kaldı ve bunların çoğu da üretimlerini azaltmak zorunda kaldı. 13 su firmasından da sadece 7’sinin tam kapasite çalışabildiği öğrenildi.

SU SEVİYESİ 5 SANTİM YÜKSELDİ

Sakarya Su Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, son yağışların Sapanca Gölü’ndeki seviyeyi 5 santimetre yükselttiğini belirtti. Yağışlı bir döneme girildiğini de ifade eden Rüstem Keleş, "İnşallah sonbahar ve kış mevsimi bol yağışlı geçer.

Yağmurun ve karın bolca yağdığı bir mevsim geçirirsek, göldeki su seviyesi seviyesi hızla toparlanır" dedi. Sapanca Gölü’ndeki seviye son olarak 29.27 koduna kadar inmişti. Son yağışlarla birlikte seviye tekrar 29.32’ye yükseldi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • ömürcan 9 yıl önce Şikayet Et
    ben beklerdim ki.... üretimi valilik yada belediye durdurmuş olsun.. üreticiler biz üretimi durdrduk demişler. kim inanar buna yaaaa.. durdurduk derler ama geceleri gizliden gizliye kaynak sularını bitirmeye devam ederler. inanmazsan git gece baskınına gör...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!