Askere taş yağdırdılar!

Şanlıurfa’da sınırda görevli askerler, eylemcilerin arasında kaldı. Taş yağmuruna tutulan askerler, güçlükle kurtarıldı.

GİRİŞ 21.09.2014 20:00 GÜNCELLEME 21.09.2014 20:14
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’ndeki sınır hattında kurulan çadır önünde toplanarak, Suriye’nin kuzeyinde Rojava olarak bilinen bölgedeki Kobani’ye geçmeye çalışan ve uyarılara rağmen dağılmayıp taş atan gruba polis, biber gazı ve basınçlı suyla müdahale etti.

Mürşitpınar’da DBP’lilerin kurduğu direniş çadır önünde toplanan ve zaman zaman sınırı aşıp Kobani’ye gitmek isteyen ve yapılan uyarılara rağmen dağılmayarak taş atan gruba güvenlik güçleri biber gazı ve basınçlı suyla müdahale etti.

Aralarında HDP milletvekilleri İbrahim Ayhan, İbrahim Binici, Van Bağımsız milletvekili Aysel Tuğluk ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ın da bulunduğu gruptakilerin bazıları atılan gazdan etkilendi. Gruptakiler, sınır hattında oturma eylemi başlattı.

SURUÇ-MÜRŞİTPINAR YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Gerginlik sırasında zaman zaman duyulan silah seslerinin gruptan ateşlenen tabancalardan geldiği iddiaları üzerine güvenlik güçleri bölgedeki önlemlerini artırdı.

Gösteriler sırasında çadırda bulunan kalabalığın attığı taşların isabet ettiği taşlar 4 asker ile bazı gazetecilerin yaralanmasına yol açtı. Suruç- Mürşitpınar karayolu da grubun attığı taşlar nedeniyle ulaşıma kapandı. Gerginlik üzerine Suriye tarafından Türkiye’ye sığınmacı alımına da ara verildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 21
  • hamzax 9 yıl önce Şikayet Et
    düşünce ve kanaat açıklama yöntemi. Yargıtay yüzüne maske geçirip polise taş atmayı “düşünce ve kanaat açıklama yöntemi” olarak tanımladı.(geçtiğimiz cuma haberlerinden)...DEMEK OLUYORKİ .Bankamatikleri,halk otobüslerini,esnafı yakıp yıkan terör yandaşlarının eylemine engel olan kamu düzenini sağlamakla görevli polis askerlerimize taş atarak kafası gözü yarılmış veya Allah korusun ölümle sonuçlanırsa düşünce ve kanaatini ifade ettiler diye suçsuz olan terör estiren olacak demekki.Ne hallere kaldı bu ülke ya..Bu karara imza atanlar terör yandaşlarınca taşlanmış olsa acaba bu kararrı o zamanda alabilirlermiydi.Akser ve polisimize demokratik hak aramanın dışında taş atarak saldırmak terörizm dir.
    Cevapla
  • osmanmert 9 yıl önce Şikayet Et
    Hükümet acz içinde. Sizin umrunuzda değil . Peki o askerlerin suçu ne? Vur emri verin en azından ayaklarına ateş serbest olsun. Şayet bu karar çıkmazsa. İnşallah o taşlar bakanların başına gelsin.
    Cevapla
  • vedat 9 yıl önce Şikayet Et
    ACMAYACAN KAPIYI KOYMAYACAN HAVLUYA. besla kargayı oysun gözünü zamanında özalda peşmergelere kapıyı açmıştı tarih boyunca hep acıdık bize acımadılar acımazlarda çünkü bozuk insanlar kimseye hayır gelmez kısacası koymayacan havluya anlayana
    Cevapla
  • MUSTAFA ŞAKACI 9 yıl önce Şikayet Et
    mustafa. Asker oraya giderseniz hayatınız tehlikeye girer diye geçiş izni vermiyor adamlar askeri taşlıyorlar...Alçaklık değil de nedir bu...O vakit bırakın gitsinler ne halleri varsa görsünler...
    Cevapla
  • Nazım Zengin 9 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın Geçsinler.... Rojava'ya gitmek istiyorlarsa bırakın gitsinler; niye engel oluyor ki asker? IŞİD, sınırın diğer tarafında kazıkları yağlamış onları bekliyor... Zaten layık oldukları gibi yaşıyorlar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar