İstanbul'un 5 yıldızlı kurban satım-kesim alanı

Başakşehir Belediyesi’nin ilçenin iki alanında kurduğu modern, hijyenik kurban satış ve kesim alanları dikkat çekiyor.

İstanbul'un 5 yıldızlı kurban satım-kesim alanı
İstanbul'un 5 yıldızlı kurban satım-kesim alanı
GİRİŞ 22.09.2014 15:36 GÜNCELLEME 22.09.2014 16:11

Kurban satıcıları ve alıcıları için konforlu ve sağlıklı alanlar oluşturan Başakşehir Belediyesi’nin kurban satış ve kesim alanına ilgi büyük...

Belediye;  satış çadırları önlerine kurulan galoş makineleri, her gün özel ilaçlarla temizlenen çadırları ile kokusuz kurban alanı sunuyor.  Kurban yakalama timi, veteriner, din görevlisi, diyetisyen hizmeti,  modern kesim konteynırları ile de dört dörtlük konforlu bir Kurban satış ve kesim hizmeti veriyor.

VETERİNER, İLAÇLAMA EKİBİ, HAYVAN YAKALAMA TİMİ...

Kurban satış ve kesim alanlarında oluşan kötü kokular, bayrama sayılı günler kala, sıcaklığın artmasıyla daha çok kendini gösteriyor. Kurban alanına gelen vatandaşların kötü kokulara maruz kalmaması için temizlik işlemlerinin haricinde koku giderici çalışmalar yapılıyor.

4 kişilik Hayvan Yakalama Ekibi, 4 Kişilik İlaçlama Ekibi, 6 Veteriner, hizmet veriyor.  Bayram süresinde yoğunluk nedeniyle ekip sayısı ikiye katlanacak. Gıda Mühendisi ve Diyetisyen ise Bayram günü alanda yer alacak ve vatandaşların sorularını cevaplayacak, sağlıklı et tüketimi ile ilgili vatandaşlara bilgiler verecek.

‘Vatandaşımızın tercihi bu senede değişmedi’

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Kurban alanlarının bu senede hem satıcılar hem de vatandaşlar için konforlu bir hizmet sunduğunu belirtiyor, “Vatandaşlarımızın her alanda olduğu üzere Kurban Satış ve Kesiminde de en iyi hizmeti alması için çalışıyoruz. Başakşehir’de iki bölgeye kurduğumuz Kurban satış ve kesim alanlarımız sunulan hizmetin kalitesi, temizliği ve modernliği ile il dışından satıcılar ve alıcıların ilk tercihi oluyor. Bu alanlarda hem satıcılarımızın hem de alıcılarımızın konforu için her şeyi düşündük. Alandaki kokunun giderilmesi içinse özel ilaçlamalar yapıyoruz. Vatandaşlarımız çadırlara girdiğinde kullanabileceği galoş makinelerimiz bulunuyor. Veterinerlerimiz kurbanlıkların alana girmesinden itibaren kesim aşamasına kadar kurbanlıkların tüm kontrollerini titizlikle yapıyor. Vatandaşlarımız öncesinde aldıkları numaralarla sıra beklemeden, belediyenin ikramları ile kesimlerini bekliyor. Kesilen kurbanlar belediyemizin hazırladığı özel poşetlerle kendilerine veriliyor. Alanlarda kurban satışlarımız başladı, vatandaşlarımız bu alanlardan gönül rahatlığıyla kurbanlarını alabilir ve kesimini yaptırabilecekler. Şimdiden ben tüm ilçe sakinlerimizin ve İslam aleminin Kurban Bayramını tebrik ediyorum.”

KOKUSUZ KURBAN SATIŞ ALANI

Başakşehir Belediyesi Temizlik İşleri ve Sağlık işleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Kurban satış ve kesim alanında günlük rutin temizlik ve dezenfeksiyon işlemlerinin yanı sıra alanda oluşan kokuyu da önlemeye çalışıyor.

Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmada çadır araları, çadırlar ve çöp kenarları günlük iki kez yapılan dezenfeksiyon işleminin ardından yurtdışından ithal enzim kokteyli olarak adlandırılan özel bir biyolojik ürün uygulanıyor. Araç üstü pulverizatör ile uygulanan sistemde 12 ayrı hammaddeden oluşan parfümlü biyolojik ürün, ürettiği enzimlerle kötü koku yayan bakterilerin, toksinlerin ve zehirli gazların ayrıca hastalık yayan bakteri ve mantarların oluşumu önlüyor. Çevrenin dengesini koruyarak hastalık yayan mikroplara ve çevre kirliliğine karşı savaşarak, kötü kokuya neden olan bakterileri yok edip koku oluşumunun önüne geçiliyor.

Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, Hayvan Sağlığı Memuru Yunus Kanlı, Kurban satış ve kesim alanında yapılan çalışmaları anlattı,  “Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde alanlarımızda Hayvan Yakalama Timi, Veterinerlik, İlaçlama Ekibimiz çalışmalar yürütüyor. Vatandaşlara sağlıklı koşullarda hayvan satışı ve kesimi yapabilmeleri için hizmetler veriyoruz. Sabah Temizlik İşleri Müdürlüğümüz tüm alanı temizliyor, arkasından İlaçlama ekibimiz tüm alanda ahırları, hayvanları, kesim alanlarını ilaçlama yapıyor.  İlaçlama için kullanılan ürün koku giderme özelliği, bakterilerin üremesini engelleme özelliği bulunuyor.

KURBANLIK VASFI TAŞIMAYAN HAYVANIN SATIŞINA İZİN YOK

Veterinerlik hizmetlerini de anlatan Kanlı, çalışmaların hayvanların ahıra alınmasından, kesimine kadar takip edilmesine kadar devam ettiğini vurguluyor. Yunus Kanlı: “Hayvanların birebir yaş muayenesi, kurbanlık vasfını yitirmiş hayvanların ayrıştırmasını yapıyoruz. Bu ayrıştırmada da; hayvanın boynuzunun 3’de 1’i kırıksa, kulağının 3’de 1’i kopmuşsa, sevk sırasında yaralanmışsa, ayağında topallık varsa, din görevlilerimizle ortak karar vererek alanda satışına engel oluyoruz.”dedi.

Kurban günü et muayenesi hizmeti de vereceklerini de anlatan Kanlı: “Kurban Bayramı günü Belediye olarak ‘Et Muayenesi’ hizmeti de vereceğiz. Kesim günü her konteynırın başında Sağlık İşleri görevlisi olarak bizden birisi bulunacak. Dış muayene de çıkmayıp, kesim sırasında çıkan bazı hastalıkların kontrolü yapılacak. Kesimde, salgın hastalıklar, tiberküloz benzeri hastalık olup olmadığını kontrol ederek vatandaşların daha sağlıklı tüketim yapmasını sağlayacağız. Muayenelerde olumsuz durum varsa kesim işlemini durdurup, alanı dezenfekte edeceğiz. Hayvan imha edilecek.”dedi.

KAÇAN KURBAN EZİYET EDİLMEDEN ETKİSİZ HALE GETİRİLİYOR

4 kişiden oluşan ‘Hayvan Yakalama Ekibi’ ise Kurban Bayramı öncesi ve Bayram günü 24 saat hizmet verecek. Kaçan hayvanları yakalayarak, zarar vermelerine engel olmak için çalışan ekip, hayvanlara zarar vermemek ve etlerde ezilme olmaması için tam bayıltma yerine kısa süreli sakinleştirici ile yarım bayıltma ile hayvanları yakalıyor. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi