Çiğköfteden Nemrut heykelleri yapıldı

İstanbul CNR EXPO’da düzenlenen Bayilik Fuarı’nda en fazla ilgiyi, çiğköfteden yapılan Nemrut heykelleri gördü.

Çiğköfteden Nemrut  heykelleri yapıldı
Çiğköfteden Nemrut heykelleri yapıldı
GİRİŞ 22.09.2014 15:24 GÜNCELLEME 22.09.2014 15:24
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin en büyük çiğköfte şirketi OSES, Kommagene Krallığı’nın muhteşem eseri Nemrut Dağı tümülüsünde yer alan kral heykellerinin benzerlerini çiğköfteden yaparak fuarda görücüye çıktı. Büyük ilgi gören dev heykeller, İSTANBUL CNR EXPO’da organize edilen “12. Bayim Olur musun Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı’na damga vurdu.

Bayilik ve franchising vermek isteyen yerli ve yabancı 300’ü aşkın markanın katıldığı, Bayim Olur musun Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı sona erdi. Türkiye’de gıda sektörünün son yıllardaki yükselen yıldızı çiğköfte de, OSES Çiğköfte tarafından fuardaki yerini aldı.



Türkiye’nin 55 ilinde 600’e yakın şubesiyle en büyük 4. franchise şirketi olma başarısını gösteren ve son yılların en gözde yiyeceği olan çiğköfteyi uluslararası markaya dönüştürmeyi hedefleyen OSES, çiğköftenin doğduğu topraklar olan Kommagene Krallığı’nın simge krallarının heykellerini çiğköfteye bürüdü. OSES, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Nemrut Dağı’ndaki Kral 1. Antiochos, Heracles, koruyucular Kartal ve Aslan’ın heykellerinin birer kopyasını çiğköfteden yaptı. Fuarda büyük ilgi gören çiğköfteden yapılma dev heykelleri gören katılımcılar bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kendi işinin patronu olmak isteyenlerin yoğun ilgi gösterdiği fuara Adıyamanlı ustaların çiğköfteden yaptığı sanat eserleri yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisiyle karşılaştı.

Heykelleri bizzat kendi elleriyle yaptığını belirten OSES Kurucusu Osman Yaşar, “Çiğköftenin anavatanı Adıyaman’da bulunan Nemrut Heykellerinin, Kommagene İmparatorluğunun yer aldığı bölgelerdir. Bizler de dünyanın 8.Harikası olan Nemrut Heykellerini çiğköfteden yaparak yerli ve yabancı misafirlerimize tanıtmak istedik” dedi.



Çin ve Almanya’da açtığı fabrikalarla ‘En büyük Rakibim Mc Donalds’ diyen OSES Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yaşar, ilk olarak iki yıl önce Türkiye’nin AB standartlarında ilk çiğköfte fabrikasını hizmete açarak büyük dikkatleri üzerine topladı. OSES Çiğköfte’nin kurucusu da olan Osman Yaşar, “Talep görmemizin en büyük nedeni ürünümüzün vejeteryan olması. Çiğköfte, özellikle Çin’de et, tavuk ve balığa alternatif olması bakımından büyük ilgi görüyor. Almanya’da 11 şubemiz var. Fransa’da 1 şube açıldı. Tüm AB ülkeleri ile Türk ve Arap ülkelerinde şube açmak en önemli hedeflerimiz arasında yer alıyor” dedi. Uluslararası fuarlarda da yoğun ilgi gördüklerini belirten Osman Yaşar, küçük birikimlerini yatırıma dönüştürmek ve kendi işini kurmak isteyen girişimcilere büyük fırsatlar sunduklarını sözlerine ekledi.

YORUMLAR 4
  • alper tunga 9 yıl önce Şikayet Et
    K.MARAŞLI. hiçmi başka yapacak bişe bulamadınız yazıklar olsun .köfteleri türkiye sgınmacılara verin böyle israf edeceginize bir hayır işleyin
    Cevapla
  • Hüseyin Akspy 9 yıl önce Şikayet Et
    çiğköfte urfanındır amma velakin.... beyler sakin olun, tamam etli çiğköftenin anavatanı urfadır buna kimsenin itirazı olamaz,fakat etsiz çiğköftenin anavatanı adıyamandır, etsiz çiğköfteyi piyasaya sürüp sektör haline getirende adıyamanlılardır bunu kabul edin artık.
    Cevapla
  • elit urfalı 9 yıl önce Şikayet Et
    ÇİĞKÖFTE URFANINDIR. Lütfen buradan algı operasyonu yapmayın. Adıyaman ne zaman çiğköftenin anavatanı oldu? bi defa çiğköfte isotsuz olmaz İSOT da URFANINDIR. Urfalılar her sene evlerine kendi elleriyle isot yaparlar. dışarıdan hazır pul biber denen şeyden almazlar. Herkes yıllık istonu bu mesimde çıkarır kışa hazırlık yapar. sadece bu olay bile çiğköftenin gerçek merkezinin URFA olduğunu gösterir. isotu Urfalı olmayan yapamaz zaten. bu bir gelenektir. adamlar çiğköfte adı altında millete tuhaf şeyler yediriyorlar.bi defa gerçek çiğköfte beklemez yapıldığı gibi yenir. İSOTSUZ ÇİĞKÖFTE OLMAZ. KİMSE BOŞUNA SAHİPLENMESİN. BİR URFALI.....
    Cevapla
  • MÜCAHİD 9 yıl önce Şikayet Et
    ÇİĞ KÖFTENİN ANAVATANI URFADIR.... yaptığınız içinde et olmayan o bulgur pilavı benzeri yiyeceğin anavatanı adıyaman olabilir belki. çünkü onun adı çiğköfte bile değildir. burdan tüm türkiyeye sesleniyorum çiğköfte döğülmüş çiğ etle yapılır ve şanlıurfaya aittir.. et bunyon kullanılan bulguraşlarıyla karıştırmayalım...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi