Sınırda müdahale sırasında ortaya çıktı

Kobani'den kaçan Suriyelilerin Türkiye'ye girişi sürerken sınır bölgesinde olaylar devam ediyor.

Sınırda müdahale sırasında ortaya çıktı
Sınırda müdahale sırasında ortaya çıktı
GİRİŞ 22.09.2014 17:59 GÜNCELLEME 22.09.2014 18:00

Bölgedeki bazı araçları yakan göstericilere tazyikli su ve gazla müdahale edilirken aniden çıkan hortum panik yarattı.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, IŞİD’in saldırdığı Kobani ve çevresindeki köylerden başlayan göçün sürdüğünü belirterek, geçişlerin artık düzenli ve kontrollü şekilde yapıldığını kaydetti. IŞİD’in Türkiye sınırı açısından herhangi bir tehdit oluşturmadığını ifade eden Vali Küçük, "Şu an için sınırlarımızda endişe edecek bir durum yok. Birliklerimiz tankı, topuyla sınırda 24 saat görev yapıyor. 
Yanlış bir durum olursa da angajman kurallarının gereği yapılır" dedi. Öte yandan, çeşitli kentlerden gelen ve Kobani’ye geçmek isteyen kalabalığın toplanması üzerine sınır hattında asker ve polis önlemlerini artırdı.

IŞİD militanlarının hedef aldığı PYD kontrolündeki Kobani’ye yönelik saldırısının ardından sınır hattında hareketlilik devam ediyor. Türkiye’nin çeşitli kentlerinden gelen ve dün sınırda güvenlik güçleri ile arasında gerginlik yaşanan yüzlerce kişi bu Sabahtan itibaren PYD’ye destek amacıyla sınırın Suriye tarafına geçmek için toplanmaya başladı. Güvenlik güçlerinin sabah saatlerinden itibaren sınıra ulaşan güzergahta oluşturduğu çok sayıda kontrol noktasında yapılan aramanın ardından geçirildi, şüpheli görülenlere ise izin verilmedi. Çok sayıda kişi de güvenlik güçlerinin araçlarla geçişlerine izin verilmemesi üzerine patika yollarda yürüyerek sınıra ulaşmaya başladı. Dün yaşanan gerginliğin ardından bugün sınırın Suriye tarafına geçmek için yeniden toplanmaların başlanması üzerine asker ve polis sınır hattında zırhlı araçlarla önlemlerini artırdı.

SINIRDA GAZLI MÜDAHALE VE HORTUM

 Suriye sınırındaki Suruç’un Mürşitpınar Köyü yakınlarında toplanan ve destek için sınırı aşarak Kobani’ye gitme isteklerine olumsuz yanıt veren güvenlik güçlerine taş atan kalabalığa polis ve asker biber gazlarıyla müdahale etti. Gerginlik sırasında park halindeki bir araç ise ateşe verildi. Müdahale devam ederken, güvenlik güçleri zırhlı araçlardan uyarı anonsları yaptı ve kalabalık arasında bulunan HDP’li milletvekillerinin grubu sınırdan uzaklaştırmasını istedi. Gerginlik halen devam ederken, polis kimliği öğrenilemeyen bir kişiyi gözaltına aldı. Olaylar devam ederken aniden çıkan hortum ve kum fırtınası ise panik yarattı. Hortumun görüntüsü saniye saniye kameralara yansıdı.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki