Balıkçıların yüzü güldü

Karadeniz'de dibe kaçan palamut son yağışlarla birlikte biraz yukarıya çıkınca, balıkçıların yüzü güldü.

Balıkçıların yüzü güldü
Balıkçıların yüzü güldü
GİRİŞ 23.09.2014 09:32 GÜNCELLEME 23.09.2014 09:32

İzmit Balık Hali'nde Marmara ve Karadeniz'de yakalanan balıklarla tezgahlar dolarken, fiyatlarda değişiklik olmadı. Palamutun tanesi 10, hamsinin kilosu ise 8 TL'den satılıyor.

Kocaeli'nin Karadeniz'e sahili olan Kefken ve Bağırganlı bölgelerindeki balıkçı limanlarından denize açılan tekneler son yağışlarla yüzeye doğru yaklaşan palamut, hamsi ve istavrit ile dolu olarak dönüyor. Tezgahlarda çeşit bolluğu yaşandığını belirten balıkçı Murat Şahin, şöyle konuştu:

"Bugünlerde tezgahlarda palamut, hamsi ve istavrit bolluğu var. Palamut tanesi 10 TL. Önümüzdeki günlerde palamutun fiyatı daha da aşağı düşecektir. Şu anda vatandaşın balığa ilgisi yoğun."

Tezgahlarda balık bolluğu bulunduğunu ve balık tüketmenin tam zamanı olduğunu belirten Kemal Bineklioğlu, şu anda palamut akını görüldüğünü, tüm tezgahlarda palamut bollaştığını ifade ederken "700-800 gram ağırlığındaki palamutları 10 TL'ye satıyoruz. Bu rakamlar önümüzdeki günlerde çok daha aşağıya inecektir. Her geçen gün balık bereketi artıyor" dedi.

İzmit Balık Pazarında bugünkü balık fiyatları şöyle:

Mezgit kilosu 8 TL, Sardalya kilosu 7 TL, Tekir kilosu 10 TL, Hamsi kilosu 8 TL, İstavrit kilosu 15 TL, Palamut tane 10 TL, Levrek tane 7 TL, Çipura tane 7 TL. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...