BM'den Suruç'taki Suriyelilere yardım

Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Birleşmiş Milletler'in, Suruç'taki Suriyelilere yardım etmek için müracaatta bulunduğunu bildirdi.

BM'den Suruç'taki Suriyelilere yardım
BM'den Suruç'taki Suriyelilere yardım
GİRİŞ 23.09.2014 11:47 GÜNCELLEME 23.09.2014 11:47

Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü IŞİD'in saldırılarından kaçan Suriyelilerin, birkaç gündür Suruç ilçesinden güvenli şekilde Türkiye'ye girişlerini sürdürdüğünü söyledi.

Sığınmacılar için ilçedeki bir okulun bahçesine çadır kurulduğunu ifade eden Çiftçi, şu ana kadar 130 bini aşkın insanın ilçede barındırıldığını ifade etti.

Çiftçi, misafirlerin ihtiyaçlarının karşılanması noktasında Türkiye'nin tüm kurum ve kuruluşlarıyla işbirliğinde çalışma yaptığını vurgulayarak, özellikle sivil toplum kuruluşlarının da çeşitli destekte bulunmak için girişimde bulunduğunu belirtti.

BM temsilcilerinin de ilçedeki Suriyelilere yardım yapmak için müracaata bulunduğunu bildiren Kaymakam Çiftçi, şöyle devam etti:

''BM'nin temsilcileri bugün bize müracaat etti. Gaziantep'te bir toplantı yaptılar. BM, yapacakları yardım programlarını ve alanları belirleyip bize bildirecek. Muhtemelen yarın itibarıyla BM'nin organizesinde yardımlar kararlaştırılacak. Tabii bunlar AFAD ve Türk Kızılayı koordinesi şeklinde devam edecek. Her şeye rağmen 130 bin insandan bahsediyoruz tabii ki sivil toplum kuruluşlarının insanların desteğine ihtiyacımız var. Şu an BM'nin yardımlarına ilişkin netleşmiş bir oran yok. Belki parasal değer olarak değil ama gıda, barınma ve ilaç olarak ne kadar yardım geleceği konusunda bilgiler oluşacak. BM'nin yardım gönderecekleri konusunda bize beyanı oldu.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
Trabzonspor'dan Fenerbahçeli oyunculara: Biz sizi futbolcu sanıyorduk