Uluslararası Af Örgütü'nden Türkiye'ye haksızlık!

Uluslararası Af Örgütü'nden Irak ve Suriyelilerin oluşturduğu 2 milyondan fazla mülteciye kucak açan Türkiye'ye garip bir eleştiri geldi.

Uluslararası Af Örgütü'nden Türkiye'ye haksızlık!
Uluslararası Af Örgütü'nden Türkiye'ye haksızlık!
GİRİŞ 23.09.2014 06:30 GÜNCELLEME 23.09.2014 12:59

Uluslararası Af Örgütü Mülteci ve Göçmen Hakları Direktörü Şerif El Seyid-Ali, Türkiye, IŞİD'in ilerleyişinden kaçan 130.000 Kürt'ün ülkeye gelmesi ile sonuçlanan göçün ardından, Suriye ile olan sınır geçişlerinin bazılarını kapatmaya başladığını iddia etmesi şaşkınlıkla karşılandı.

Şerif El Seyid-Ali'nin bir günde 150 binden fazla mülteciyi kabul eden, toplamda 2 milyona yakın Suriyeliye sınırını açarak ev sahipliği yapan Türkiye'ye yönelik eleştirileri bununla da sınırlı kalmadı. Şerif El Seyid-Ali ayrıca Türk yetkililerin, Suriye ve Irak'ta gerçekleşen insan hakları ihlallerinden ve çatışmadan kaçanlara sınırlarını açık tutması konusundaki tavsiyesi de dikkat çekti.

Şerif El Seyid-Ali, "Son yaşanan mülteci akını, Türkiye'nin daha şimdiden zorlanan kaynaklarının üzerine şüphesiz daha fazla yük bindiriyor. Fakat bu, savaşın dehşetinden kaçan herhangi birine güvenli bir sığınma sağlamayı reddetmeye mazeret olarak kullanılamaz. Güvenlik arayışı içinde her gün daha fazla umutsuz mülteci gelirken, uluslararası toplumun Türkiye ve Suriye'ye komşu ülkelere, daha fazla acı çekilmesini engellemek için desteğini güçlendirmesi hayati önem taşıyor" diye konuştu.

Suriye'den gelen bir milyonu aşkın mülteciye ev sahipliği yapan Türkiye'nin yalnız bırakıldığını da hatırlatan Uluslararası Af Örgütü ayrıca, uluslararası camiadan da bu küresel krize çözüm bulmasını istedi. Seyid-Ali, "Şimdi bu silahlı gruptan kaçanlara yardım etme zamanı" dedi.

Seyid-Ali, "Suriye ve Irak da dahil olmak üzere, Orta Doğu'daki yerinden edilme krizine kapsamlı bir şekilde çözüm bulmalıyız. Bu çözümde, insani yardım, ev sahipliği yapan ülkelere mültecilerin eğitim, sağlık ve barınma ihtiyaçları ile başa çıkmalaraı için bir yardım planı ve son yıllarda gelmiş olan on binlerce mültecinin yeniden yerleştirilmesi de yer almalı" dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
Avrupa kulüpler sıralaması güncellendi! İlk 20'de 2 Türk takımı