Google'da sonbahar: Sonbahar Ekinoksu doodle oldu.

Google sonbaharın gelişini, 23 Eylül ekinoks gününde Sonbahar Ekinoksu için özel bir ekinoks logosu hazırlayarak karşıladı.

Google'da sonbahar: Sonbahar Ekinoksu doodle oldu.
Google'da sonbahar: Sonbahar Ekinoksu doodle oldu.
GİRİŞ 23.09.2014 13:52 GÜNCELLEME 23.09.2014 14:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Google önemli gün ve olaylara denk gelen tarihler için özel olarak hazırladığı logoları olan doodle ile bu sefer de Sonbahar Ekinoksu sürprizi yaptı kullanıcılarına. Google ana sayfasına giren kullanıcılar Google logosu yerine sonbahar ve 23 Eylül ekinoks gününü belirten bir Sonbahar Ekinoksu doodle'ı ile karşılaştı.

Sonbahar Ekinoksu, tarihsel olarak 23 Eylül'e denk geliyor ve sonbaharın başlangıcını temsil ediyor. Gündüz süresi ile gece süresinin eşit olduğu ekinoks günlerinden sonbahara denk gelen 23 Eylül'ün yanında İlkbahar Ekinoksu olarak da 21 Mart yer alıyor. Kuzey yarım küre için Sonbahar Ekinoksu'na denk gelen bu özel gün, güney yarım küre için ise ilkbahar ekinoksu anlamına geliyor.

İnternet kullanıcıları, Google ana sayfasında sonbahar ekinoksuna özel hazırlanan video ile karşılaşıyor.

Gündüz ile gecenin eşit olması durumu, 21 Mart ve 23 Eylül'de gerçekleşiyor. 23 Eylül'den itibaren güneş ışınları güney yarım küreye dik düşmeye başlıyor.

Güney yarım kürede gündüzler, gecelerden uzun olmaya başlarken, kuzey yarım kürede ise tersi oluyor. 23 Eylül, güney yarım kürede ilkbahar, kuzey yarım kürede sonbahar başlangıcı olarak kabul ediliyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • fetih1453 9 yıl önce Şikayet Et
    şeytan ayrıntıda gizlidir derler ya... doodle güzel fikir ama yaprakların bir kişi tarafından soldurulması tuhaf değil mi...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı