Kurbanlar bu sene de yeryüzü ile paylaşılacak

Yeryüzü Doktorları, açlıkla imtihan olan Afrika'nın en yoksul 9 ülkesinde kurban organizasyonu gerçekleştiriyor.

Kurbanlar bu sene de yeryüzü ile paylaşılacak
Kurbanlar bu sene de yeryüzü ile paylaşılacak
GİRİŞ 23.09.2014 14:07 GÜNCELLEME 23.09.2014 14:07

Yeryüzü Doktorları kurulduğundan bu yana, dünyanın en az gelişmiş 25 ülkesinin bulunduğu Afrika kıtasında kapsamlı sağlık programları uyguluyor. Yoksulluk, doğal afetler, iç savaşlar nedeni ile ağır insani krizlerin yaşandığı ülkelerde gerçekleştirilen Kurban Organizasyonları beslenme desteğinin yanı sıra toplumsal barışa katkıda bulunarak sosyal rehabilitasyon da sağlıyor.

Bayram vesilesiyle Afrika’nın yoksul ülkelerine gidecek olan YYD, aynı zamanda Gönüllü Sağlık Ekipleriyle de bölge halkına sağlık hizmeti sunacak.

Kurban bayramında şifa da dağıtılacak

Yeryüzü Doktorları, Somali, Kenya, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Nijer, Sierra Leone ve Gana gibi yoksul ülkelerde bugüne kadar 60.000 hissenin üzerinde kurbanı yoksul ailelere dağıttı. 2014 senesi için bir hisse kurban bedelini 270 TL olarak belirleyen Yeryüzü Doktorları, kurban alımlarını Afrika ülkelerinden yaparak, bölge ekonomisinin canlanmasına da katkı sağlıyor. 2014 Afrika Kurban organizasyonuyla Somali, Kenya, Nijer, Çad, Gambia, Gana, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Kamerun ve Orta Afrika Cumhuriyeti’nde kesilecek kurbanlar, 150 noktada yüz binlerce insana dağıtılacak.

Bayram boyunca Nijer ve Çad köylerinde ve mülteci kamplarında kurulacak kliniklerle sağlık hizmetlerine erişimi sınırlı olan insanlara ve mültecilere sağlık hizmeti de verilecek; çoğu kadın ve çocuk olmak üzere binlerce hastaya ulaşılıp, tedavileri gerçekleştirilerek ilaçları verilecek.

Bağışçılar http://kurban.yyd.org.tr adresinden veya 0212 586 12 12 no’lu telefondan çağrı merkezini arayarak bağışlarını gerçekleştirebiliyorlar.

Bağışlar kredi kartı, banka havalesi ve elden nakdi olarak yapılabiliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı