BM yetkilisi: İsrail işgali sona ersin

UNRWA Direktörü Turner, İsrail'in abluka ve işgali sona erdirmesinin istikrar için ön şart olduğunu belirtti.

BM yetkilisi: İsrail işgali sona ersin
BM yetkilisi: İsrail işgali sona ersin
GİRİŞ 23.09.2014 17:54 GÜNCELLEME 23.09.2014 17:54

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'nun (UNRWA) Gazze Operasyon Direktörü Robert Turner, İsrail'in işgal ve ablukayı sona erdirmesinin uzun vadeli istikrar için ön şart olduğunu belirtti.

Avrupa Parlamentosu Dışişleri Komisyonu'nda (AFET) konuşma yapan Turner, İsrail'in son Gazze saldırısı öncesindeki sorunların hala sorun olmayı sürdürdüğünü belirterek, "Durum ne daha istikrarlı ne de daha iyimser" dedi.

Herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğinin altını çizen Turner, "Hamas'ın geri çekilerek Filistin yönetimine ülkeyi idare olanağı sağlaması, Filistin hükümetinin iktidarı ele alması, İsrail'in kenara çekilmesi, uluslararası toplumun da Filistin hükümetini desteklemesi gerektiğini" söyledi.

Enflasyon, işsizlik ve Hamas'ın tünellerden gelen gelirinin kesilmesinin son çatışmayı getirdiği tespitinde bulunan Turner, ilgili tarafların Gazze'ye istikrarı getirme amaçlı adımları atmamasından yakındı.

İsrail'in ablukasının 8 yıldır sürdüğünü hatırlatan Turner, "Abluka ve işgal sona ermeli. Bunlar uzun vadeli istikrar için ön şart" diye konuştu.

Somut eylem olmaması halinde çatışma ve şiddetin geri geleceği uyarısında bulunan Turner, Gazze'deki hayal kırıklığı ve öfkenin eskiye oranla çok daha yüksek olduğunun altını çizdi.

Avrupa Birliği'nin gerçek ve pratik bir rol üstlenmesi gerektiğini belirten Turner, "AB, ikna olanaklarını daha fazla kullanmalı ve sesini daha fazla duyurmalı" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...