Okul kantinlerinde artık satılmayacak

Sağlık Bakanlığı, kantinlerde satışa uygun yiyecekler listesini güncelledi.

Okul kantinlerinde artık satılmayacak
Okul kantinlerinde artık satılmayacak
GİRİŞ 24.09.2014 06:18 GÜNCELLEME 24.09.2014 06:18

Bakanlık bundan sonra kantinlerde çiğ et pişirilmesini ve satılmasını yasakladı. Listede hazır ambalajlı gıdaların toplam enerji içeriğinin, ilkokullar için 150 kilo kaloriyi, ortaokul ve liseler için de ürünün toplam enerji içeriğinin 250 kilokaloriyi aşmaması gerektiği vurgulandı. Listede satışı uygun ürünler şöyle belirlendi:

Bitkisel ürünler satılacak

“Meyveler, mevsimine uygun çiğ tüketilebilen sebzeler, salatalar, kuru meyveler, kuruyemişler, taze portakal suyu yüzde yüz meyve veya sebze suyu içeren, ilave şeker içermeyen içecekler. İçme suyu, süt, yoğurt, ayran, peynir, günlük haşlanmış yumurta, meyveli, baharatlı ve yağlı tohumlu ekmekler. Tercihen tam tahıl ya da yüksek posalı unlardan elde edilen ürünler.”

Cips, gazoz ve kızartmaya veto

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı 2011 yılında okul kantinlerinde enerji içecekleri, gazlı içecekler, aromalı içecekler ve kolalı içecekler ile kızartma ve cipslerin satışları yasaklamıştı. ‘Kantinlerde Satışa Uygun Yiyecekler’ listesinde yasaklı bölüme yağda kızartılmış ürünler ve pişirilecek çiğ et de eklendi. Kantinlerde satılan sandviçler için de çeşitli düzenlemeler yapıldı. Kirlenmiş, kokuşmuş, ekşimiş, nitelikleri ve görünümü bozulmuş, kurtlu, küflü, kimyasal ya da mikrobiyolojik bozulmaya uğramış, ambalajı yırtılmış, kırılmış, paslanmış ve son tüketim tarihi geçmiş gıda maddeleri kesinlikle satılmayacak. Yemekhane ve kantinlerde doğal maden suları hariç, dengesiz beslenmeye ve şişmanlığa sebep olabilecek, enerji yoğunluğu yüksek, besin değeri düşük enerji içecekleri, gazlı, kolalı ve aromalı içecekler ile kızartma ve cipslerin satışı yapılmayacak. Otomatik içecek makineleri de bulundurulmayacak. (Star)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor