'Kaçak hayvanlar kurban sayılmaz'

Kurban Bayramı yaklaşırken özellikle Suriye’den kaçak olarak küçükbaş ve büyükbaş hayvan getirilmesi üzerine Kilis Müftüsü açıklama yaptı.

'Kaçak hayvanlar kurban sayılmaz'
'Kaçak hayvanlar kurban sayılmaz'
GİRİŞ 24.09.2014 13:40 GÜNCELLEME 24.09.2014 16:13
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Kilis Müftüsü Mahmut Karatepe, kaçak hayvanların etinin yenmesinin caiz olmadığını, kurban olarak da alınmaması gerektiğini öne sürdü. Karatepe, Suriye’den Türkiye sınırındaki başta Kilis olmak üzere Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin’e kaçak hayvan getirildiğini, ayrıca İran sınırından da kaçak hayvanların Türkiye’ye sokulduğunu söyledi.

Karatepe, “Yurtdışından kaçak olarak getirip ucuza satmaya çalışan şebeke, kul hakkı yemektedir. Vatandaşlarımız kurbanlarının sahih olması için yerli malı almalıdır. 200 lira ucuza alıp da kurbanınızı heder etmeyin, haramdır, günahtır” dedi.

YORUMLAR 8
  • mubinkoçal 9 yıl önce Şikayet Et
    kaçak. bazı arkadaşlar bilmeden yorum yapıyor kanuni yollarla yurt dışından getirilenle kaçak getirilenleri bir tutuyor ,muftunun soyledikleri çok doğru ,kaçak olarak getirilen her ne olursa haram dır ,bunu helal diyemezsın ,ismi üstünde kaçak ,kaçak olarak inek te getirirsen haram olur oto parçası da getirirsen haram olur ,hiç farkı yoktur ,haram olan bir mal ile dini bir gorevi yerine getirmek uygun olmaz
    Cevapla
  • Hıdır ASLAN 9 yıl önce Şikayet Et
    DIKKAT!. `harama helal demek' helale haram demek` insani dinden eder! ve buna sebep olanda gunaha ortaktir.
    Cevapla
  • alpaslan aslan 9 yıl önce Şikayet Et
    YAPMA HOCAM. Kurbanın nereden alındığı önemli değildir. Vatandaş parası ile aldıktan sonra istediği yerden alır ve keser. O zaman yurt dışında yardım amaçlı kuruluşlar 250 TL ye kurban kesiyor o da haram mı? Mantıklı olalım hocam. Belki ucuz diye kesemeyen adam kesecek. Nasıl haram olur? Suriyede, ırakta, iranda, afrikada 250 TL ülkemizde 600 TL kurbanlık bu helal mi? Peki kurbanı fırsat bulup fiyatları şişirmek , nasıl olsa alacaklar diye fırsatçılık yapmak caiz mi?
    Cevapla
  • kadir tartar 9 yıl önce Şikayet Et
    ....... müftülüğün yaptığı açıklama güzel ve doğru .ayrıca hastalıklı olabilir bu kurbanlar ve vergisiz girip devleti zarara uğratıyor lakin bizim kurban satıcılarımızda onlardan aşağı kalır yanları yok.üç liralık kurbanı beşliraya satanmı dersin hamile ve kurbana uymayan hayvanları satanmı dersin .müfütülük bu gundilerede bi fetva yayınlasın bnce.
    Cevapla
  • Şahin A. 9 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar. O zaman yurtdışından daha uygun fiyata mal getirip satan da zan altında. Müftü saçmalamış, şimdi dağılabilirsiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!