Mersin çevre kirliliğinde sınıfta kaldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 81 ilde hazırladığı çevre durum raporunda deniz ve çevre kirliliğinde birinci sırada yer aldı.

Mersin çevre kirliliğinde sınıfta kaldı
Mersin çevre kirliliğinde sınıfta kaldı
GİRİŞ 24.09.2014 12:23 GÜNCELLEME 24.09.2014 16:09

Mehmet Miras'ın haberi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığın Çevre durum raporunda Mersin kenti  321 KM  kıyı boyunca yoğunlaşan ve ikinci konutların alt yapı yetersizliği  en büyük  kirliliği yarattığına yer verildi.  Raporda  ayrıca Tarım'da  Bilinçsiz yapılan ilaçlamalar,  yağmur suyu ile yeraltı ve yüzeysel sulara karışan kimyasallar insan yaşamını tehlikeye düşürecek kadar kirlilik oluşturmakta ' diye altı çizildi.

Trafiğinin bir bölümü şehir dışına çıkması gerekiyor

Mersin'de  deniz kirliliği konusunda önemli bir araştırma yapılmasına gerekir, diye altı çizilen çevre durum raporunda . Kent merkezinde yaşanan hava kirliliğinin sürekli arttığını,  buna paralel  olarak ta trafikten kaynaklanan kirlilik önemli bir yer tutuyor. bu nedenle  trafiğe çıkan araçların egzoz gazı ölçümlerini yaptırmaları  ayrıca  çevre yolları inşa edilerek,  şehir içi trafiğinin bir bölümünün şehir dışına taşınması ve hızlandırılması gerekmektedir' denildi.

Mersin'de  kişi başına  katı  atık  1.089 ton

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı   2014   yılı itibari ile Mersin kent  merkezinin nüfusu   1 705 774  kişi olup, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığınca işletilen Katı Atık Düzenli Depolama alanında 2013   yılında bertaraf edilen katı atık miktarının  toplam   328.3782  ton  olduğunu,  Kişi başına düşen katı atık miktarının  ise  1.089. olduğunu  Çevre durum raporunda yayınladı.

 Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne  uyarı

Bakanlığın çevre durum raporunda a  Mersin Büyükşehir Belediyesi uyarılarak,  atık su arıtma tesisi bulunmayan yerlere atık su arıtma tesislerinin yapılması istendi, Bakanlığın yayımladığı  çevre durum raporunun açıklamalarına uymayan kamu ve özel sektörlere cazai müeyyideler  uygulanacak. denildi.

HABER 7

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı