Davutoğlu'ndan Türk Kızılayı'na 6 kurban bağışı

Ahmet Lütfi Akar, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kurban bağışı kampanyalarına 3 yurt içi, 3 yurt dışı için vekalet verdiğini açıkladı.

Davutoğlu'ndan Türk Kızılayı'na 6 kurban bağışı
Davutoğlu'ndan Türk Kızılayı'na 6 kurban bağışı
GİRİŞ 24.09.2014 17:01 GÜNCELLEME 24.09.2014 17:02

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Akar ve beraberindeki heyeti, Başbakanlık Yeni Bina'da kabul etti. Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, basına kapalı gerçekleşen kabulün ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu'nu, Başbakanlık görevine gelmesi dolayısıyla tebrik etmek amacıyla ziyaret ettiklerini belirten Akar, "Hem bir emri olup olmadığını hem de aynı zamanda kurban vekaletini, Türk Kızılayının kurban kampanyasına verip vermeyeceğiyle alakalı sorduk. Kabul buyurdular, 3 hisse yurt içi, 3 hisse de yurt dışı kurban vekaletini Türk Kızılayı'na kendisi verdi" diye konuştu.

Akar, Başbakan Davutoğlu'nun, yurt dışında kurban vekaletini Kudüs, Pakistan ve Etiyopya'da kesilmek üzere verdiğini, yurt içinde ise yer belirtilmediğini dile getirerek, "Yurt içinde Et Balık Kurumunun mezbahalarında kesiyoruz ve kavurma haline getiriyoruz ve yıl boyunca halkımıza dağıtıyoruz. Başbakanımıza, Türk Kızılayına itimat göstererek kurbanlarını 6 hisse olarak verdiği için çok çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Başbakan Davutoğlu'nun yurt dışında kesilecek kurbanlar için yer belirtirken neyi esas aldığına dair soru üzerine Akar, "Sayın Başbakanımız daha evvelki Dışişleri Bakanı ve dünyayı çok iyi tanıyan insan. Dünyadaki mağdurların nerelerde olduğunu bilen insan. Biz de bu mağduriyetleri göz önüne alarak kurban kampanyalarımızı düzenliyoruz. Sayın Başbakanımız o şekilde tensip ettiler. Pakistan, Etiyopya ve Kudüs olmak üzere" diye konuştu.

Türk Kızılayı'nın Suriyeli sığınmacılar için faaliyetleri

Akar, başka bir gazetecinin Suriyeli sığınmacılar için verilen hizmetlerin, Başbakan Davutoğlu ile görüşmesinde gündeme gelip gelmediğini sorulması üzerine de "Sayın Başbakanımıza o konuyla alakalı bilgi verdik. Beslenmeyle alakalı faaliyetlerimiz var. Beslenmeyle ilgili öncelikle su ve bisküvi dağıtarak işe başladık, cumartesi günü akım başladığı zaman da arkasından çorba dağıttık. Şu anda mobil mutfaklar vasıtasıyla yemek dağıtımı yapıyoruz" dedi.

Akar, şu anda 7 biner kişilik iki tane mobil mutfağın, bölgede kurulmuş vaziyette bulunduğunu kaydederek, "Çadırlarda kalanlara, yetiştirme yurdunda, okullarda kalanlara yemek hizmetleri vermeye devam ediyoruz. Ne kadar AFAD tarafından talep edilirse o kadar mobil mutfağımızı oraya nakledeceğiz. Şu anda bir sıkıntımız yok" diye konuştu.

Sınırdaki hizmetlerle ilgili, Başbakan Davutoğlu'nun bir talebi olup olmadığının sorulması üzerine, Akar, "Talebi olmadı. Onları AFAD ile aramızda bir koordinasyon içinde hallediyoruz" ifadesini kullandı.

Başbakan Davutoğlu"nun, dün gündeme getirdiği "milli kan" ile ilgili bir talepte bulunup bulunmadığı da sorulan Akar, şunları kaydetti:

"Hayır. Bununla alakalı bayramdan sonra ziyarette, kendisini brife edeceğiz. İki türlü bilgi vereceğimiz konu var. Bir tanesi Sağlık Bakanlığımızla birlikte yürüttüğümüz kan hizmetleriyle ilgili. Diğer konu da AFAD ile birlikte yürüttüğümüz afet müdahalesi hususu. AFAD'ın riyasetinde, koordinasyonunda yürüyor. Bununla da başvurumuzu yaptık, Sayın Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş ile öncelikle görüşeceğiz. Belki de tensip buyururlarsa Başbakanımızı birlikte brife edeceğiz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da Türk Kızılayı'na kurban vekaleti verdiğini anımsatan Akar, "Cumhurbaşkanımız 5 yere verdi. Pakistan'a verdi, Bosna Hersek'e verdi, Nijer'e verdi, onlar aklımda. Kemal Bey, yer tefrik etmeden bir yurt içi, bir yurt dışı verdi" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kur'an'a hakaret, soykırımcı İsrail'e övgü! Fatih Altaylı'dan tepki toplayan açıklama
Seçim sonrası ilk kabine yarın toplanıyor: Masada hangi konular var?