Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı?

10 günden az sürenin kaldığı Kurban bayramı tatili kaç gün olacak?

Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı?
Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı?
GİRİŞ 25.09.2014 13:14 GÜNCELLEME 26.09.2014 07:04
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Önümüzdeki pazartesi günü Bakanlar Kurulu'nda ele alınacak konulardan biri de Kurban Bayramı tatili süresi olacak.

İlk günü 4 Ekim Cumartesi gününe denk gelen bayram, 7 Ekim Salı günü bitiyor.

9 GÜN OLMAYACAK

Sonrasındaki 5 günün tatil olması için turizmciler baskı yapıyor ancak geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda da olduğu gibi bu bayramda da tatil 9 gün olmayacak.

Daha önceki yıllarda ilk gününün 'Pazartesi' ya da 'Salı' günlerine denk gelmesiyle bayram tatilleri hafta sonlarıyla 9 güne çıkarılmıştı. 

Bu yıl bayram tatili 3 Ekim öğleden sonra başlayacak ve 7 Ekim Salı günü sona erecek.

OTOYOLLAR VE KÖPRÜ GEÇİŞLERİ BEDAVA OLACAK

4 Ekim saat 00:00'dan 7 Ekim saat 23:59'a kadar Boğaz köprüleriyle oto yollardan geçişler ücretsiz olacak. Ayrıca 4 günlük bayram tatili süresince bazı belediye toplu ulaşım araçları da alınan kararlar sonunda ya ücretsiz ya da yüzde 50 indirimli olacak.

HABER 7

YORUMLAR 5
  • Banazlı 9 yıl önce Şikayet Et
    Devlet Memuruyum. Dini Bayramlarımızda tatil süresinin uzun olmasını kabul edebilirim ( Sıla-i Rahim için ), ancak abuk subuk o kadar tatilimiz varki tatil yapmaktan çalışmaya fırsat bulamıyoruz. Bence Devletimiz Cumartesi günlerindede mesai yaptırmalı bizlere
    Cevapla
  • CENGAVER 9 yıl önce Şikayet Et
    MÜSLÜMANLARIN KUTSAL BAYRAMINA TATİL YOK !!!. İşçi Bayramı, PKK bayramı vs vs bin ton ucube bayrram türedi, ama Müslümanların Kutsal Bayramlarına gelince tatil yok, Sıla i Rahim yapamassın, Dar zamandan dolayı Yollarda Trafik Çilesi Kazaları, İnsanlar Birbiriyle bağı akrabalık bağları koptu, 2 gün için kimse Sevdiklerinin yanına bile gidemez oldu, 9 gün tatil yapsanız ne olur Ülke mi batar, hatta daha iyi olurdu, Ekonomi de canlanırdı, Büyük düşünen yok. Bizdeki küçük beyinliler Amele ile Bilim Adamının maaşını, tatilini birbiriyle kıyaslıyor, o zaman kendini Bakan Milletvekili ile kıyasla her tür hak yönünden, öyle değil mi ?
    Cevapla
  • Zeynel Karaca 9 yıl önce Şikayet Et
    eski bir kamu personeli olarak yazıyorum... kamuda çalışırken de bu konu beni hep rahatsız etmişti,şimdi de ediyor.aşağıdaki yorumcu arkadaşın yazdığı gibi,bu konuda büyük haksızlık var.özel sektördeki çalışanlar hem daha ağır şartlarda çalışıyor,hem bir kamu çalışanının yarısı kadar anca ücret alıyor,hem de bu tür resmi tatillerde hak ettikleri tatili yapamıyorlar.o yüzden özel sektördeki çalışanlar bayram seyran denilmeden çalışırlarken kamu çalışanlarının tatil yapmaları en hafif ifadeyle adaletsizliğin dik alasıdır.zaten bu ülke bu tür adaletsizliklerden batacak.düşman işgaliyle değil!
    Cevapla
  • vehbisercan 9 yıl önce Şikayet Et
    Olmasın!. 2 gün yeterli!
    Cevapla
  • aysel hasçelik 9 yıl önce Şikayet Et
    9 gün olursada memura oluyo. özel sektördekiler çalışsın devletin memuru tatil yapsın biri çalışır biri yatar kıyamet ondan kopar çok büyük haksızlık oluyo bence
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı