Erdoğan'a suikast girşimine 20 yıl

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 31 Mayıs'ta suikast girişiminde bulunan F.Y. için 20 yıl hapis istendi.

Erdoğan'a suikast girşimine 20 yıl
Erdoğan'a suikast girşimine 20 yıl
GİRİŞ 26.09.2014 08:12 GÜNCELLEME 26.09.2014 08:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 31 Mayıs'ta suikast girişiminde bulunan F.Y. için 'Tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs'ten 20 yıla kadar hapis istendi.töreninde suikast girişiminde bulunulması ile ilgili soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturmada suikast girişiminde bulunan F.Y. hakkında hazırlanan iddianamede ‘tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs’ suçu kapsamında 20 yıla kadar hapis istendi. Hazırlanan iddianamede F.Y.'nin uyuşturucu bağımlısı olduğu, sosyal medyada Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet üyeleri hakkında çok sayıda hakaret içerikli mesaj paylaştığı bilgisine yer verildi.

SİLAHI TUTUKLUK YAPTI

F.Y.'nin bu olay öncesi silah satın aldığı ve atış denemelerinde bulunduğu da iddianamede yer aldı. Olay günü silaha mermi sürerek Erdoğan’a 3 metre kadar yaklaştığı  ve aracının camından halkı selamladığı sırada ateş etmeyi düşündüğü ancak silahın patlamadığının kaydedildiği iddianamede F.Y.'nin silahı ikinci kez doğrulttuğu anda koruma polisleri tarafından etkisiz hale getirildiği anlatıldı.

Kaynak: Seda Kılıç - Akşam

YORUMLAR 1
  • özlem karat 9 yıl önce Şikayet Et
    koruyan Allah!. Sayın Cumhurbaşkanımın kılına bile zarar veremezsiniz! Rabbimde nasip etmesin zaten. Bunca insanın duası Büyük Liderin arkasındayken daha çooook uğraşırsınız...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Eski MOSSAD Başkanı'ndan İsrail'e İran uyarısı
İran'dan 4 ülkeye savaş ilanı gibi İsrail çağrısı! Resmen tehdit ettiler