ABD'ye İncirlik izni için 3 şart

IŞİD'e yönelik hava operasyonlarında İncirlik Üssü'nü kullanma ısrarı süren ABD karşısında Türkiye'nin de şartları var.

ABD'ye İncirlik izni için 3 şart
ABD'ye İncirlik izni için 3 şart
GİRİŞ 26.09.2014 13:13 GÜNCELLEME 26.09.2014 13:14
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

49 Konsolosluk çalışanı kurtarılmadan öncede de gündeme gelen Adana'daki İncirlik Üssü, konsolosluk çalışanlarının kurtarılmasının ardından yeniden gündemde.

Türkiye bu üssün ancak insani yardımlar için kullanılabileceğini belirtirken, ABD ise Suriye'nin kuzeyine yaptığı hava harekatlarını bu üssü kullanarak yapmak istiyor.

TÜRKİYE'NİN ÖNE SÜRDÜĞÜ 3 ŞART

Türkiye ise İncirlik izni için sınır ötesinde insani güvenli bölge ve uçuşa yasak bölge oluşturularak, ılımlı Suriye muhalefetine tam destek verilmesini istiyor.

SABAH

YORUMLAR 7
  • Ersin Kartal 9 yıl önce Şikayet Et
    Ali Ersoy. Bu kafayla bugüne kadar yaşaman bir mucize. Bu hükümeti başka idarelerle karıştırıyorsun. Bölücüler 40 bin insanı daha şehit etmesin diye bu çabalar. Akan kana doymadınız sanırım.
    Cevapla
  • ali ersoy 9 yıl önce Şikayet Et
    BÜYÜK KÜRDÜSTAN'A DOĞRU. Turgut Özal, Saddam'ın sözde zulmünden koruma bahanesi ile Kuzey Irakta yasak bölge oluşturup nasıl Kürdüstanı kurdurduysa bu Hükumet de Kuzey Suriye de yine yasak bölge oluşturup yeni bir Kürt devleti kurduracak.Bu gidişle daha sonraki bir Türk başbakan da bu Kürt devletlerini birleştirerek..Bölücü Kürtler devlet olmadan 40.000 insanımızı şehit ettiklerine göre devlet olunca Allah bilir kaç insanımızı şehit edecekler. Türkiye de bunları bilmemek için insanın ya uzaydan gelmesi lazım yada siyasetçi olması lazım.
    Cevapla
  • aykırımen 9 yıl önce Şikayet Et
    ...... abd sizi takmıyor ki şartlarınızı da taksın
    Cevapla
  • murat buyuklu 9 yıl önce Şikayet Et
    tommy hawks!. o zaman daha 5 aylık iktidardı akparti. hatta erdoğan yasaklıydı. zaten akparti tam olarak 2012'den itibaren gerçek anlamda muktedir oldu. o zamana kadar sadece iktidardaydı. ama muktedir değildi.
    Cevapla
  • anadolubeyi 9 yıl önce Şikayet Et
    ELİMİZDEKİ OLANAKLARI ÜLKE VE BÖLGE LEHİNE KULLANMAK GEREK. Başta Nato denen kurum olmak üzere İncirlik gibi üsler Ülkemizin lehine kullanılmalı. ABD ve AB bizi feda edemez. Etse bile sorumluluk onlara ait olur ve biz de bu şer odaklarından kurtuluruz. Işid'e karşı kullanılan İncirlik Üssü neden PKK'ya karşı kullanılmadı üstelik biz Nato üyesiyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız bunu söylemleriyle zaten belli etti artık icraat zamanı. "Dünya > 5" (Dünya Büyüktür Beş)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat