'Paralel Yapı'da flaş gelişme!

İzmir merkezli 13 ilde "yasa dışı dinleme" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 9 polis tahliye edildi.

'Paralel Yapı'da flaş gelişme!
'Paralel Yapı'da flaş gelişme!
GİRİŞ 26.09.2014 19:29 GÜNCELLEME 27.09.2014 09:22
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

11 emniyet mensubunun tutuklamalarının ardından üst mahkemeye yapılan itirazlar sonucu, 9 kişinin tahliyesine karar verildi.

Edinilen bilgiye göre, tutuklu 11 emniyet mensubunun avukatları 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne tutuklamalara itirazda bulundu. İtirazları bugün değerlendiren mahkeme, incelediği 9 başvuru sonrası bu kişilerin tutuksuz yargılanmalarını ve tahliyelerini kararlaştırdı.

Sanıkların avukatı Ali Aksoy, "yasa dışı dinleme" iddialarıyla tutuklu bulunan Hasan Ali Okan ve Mustafa Edip Çakmak'ın itiraz dilekçelerinin mahkemede bugün yapılan görüşülmeye yetişmediğini, pazartesi günü değerlendirileceğini bildirildi.

OLAY

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının, "çeşitli kurumlarda çalışan kamu görevlilerinin telefonlarının yasa dışı dinlendiği" yönündeki bir gazetede yer alan habere ilişkin 62 müşteki ile aynı konuyla ilgili idarenin yaptığı suç duyurusu üzerine başlattığı soruşturmada, 32 emniyet mensubu gözaltına alınmış, zanlılardan aralarında eski Batman İl Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, Elazığ Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Karakayalı'nın da yer aldığı 11'i tutuklanmış, 21 kişi ise "adli kontrol" hükmünden yararlandırılarak serbest bırakılmıştı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nda görevli cumhuriyet savcısı Okan Bato'nun hazırladığı iddianame ise İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edilerek dava açılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • ALİ ÜNLÜER 9 yıl önce Şikayet Et
    vatan hainlerinin serbestçe cirit attığı bir ülke olduk. önce sol sonra cemaatci hainlerin durumu. bu ne kepazelik bu ne rezillik.hükumetime devletime ve geleceğimize kast eden hainleri bırakanlar lanet olsun. bu hainliklere de özgürlük ve insan hakları diye kakalamaya çalışan yaltakcılarda en az onlar kadar haindir.
    Cevapla
  • Mehmet Emin 9 yıl önce Şikayet Et
    Fetullahın emriyle iş yapıp maaşını Devletten alan memura Allah lanet etsin. Gidin Fetullah size iş versin. YEDİĞİNİZ HARAM, İÇTİĞİNİZ HARAM. Allah kazancınızın hepsini Uhraya bırakmasın. Size hakettiğinizden bu Dünyada da tattırsın. HARAMİ PARALELLER!
    Cevapla
  • YILMAZ BABUTCU 9 yıl önce Şikayet Et
    ..gelde inan. ..seçim öncesi ortalık kasetten geçilmiyordu, sonra onbinlerce insanın polis tarafından hukuksuz bir şekilde dinlenildiği ortaya çıktı, bunları yapanlar yakalanmaya başlandı, fakat yakalanan serbest kalıyor arkadaş bu nasıl bir iştir,bu dinlemelr yoksa yasalmıydı, şimdi gelinde paralel örgütün elindeki bu yargıya güvenin
    Cevapla
  • osman 9 yıl önce Şikayet Et
    yargılanan paralel, yargılayan paralel. mehmet moğultay ve seyfi oktay adliyede yaşanan mezhepsel kadrolaşmanın baş mimarlarıydı. bağımsız ve tarafsız olması gereken yargı yeniden yapılandırılmak zorundaydı. yalnız yağmurdan kaçarken doluya yakalandık. mezhepsel kadroların boşalttığı yeri gülen örgütü eline geçirdi ve neticesinde yargıda tuz koktu. dünyanın hiç bir ülkesinde paralel yargıya müsade edilmez. değişik cemaatlere mensup olanlar, gönül verenler elbette her kamu kurumunda olduğu gibi yargıda da yerlerini alacaklar. ama amirlerini ve devleti es geçip pensilvanyadan talimat almamak şartıyla...
    Cevapla
  • HalitBinVelit 9 yıl önce Şikayet Et
    Vatan hainlerini Mit yakalıyor Parelel yargı salıyor?...... ...Aynen devam edin?... bakalım nereye kadar gideceksiniz?..Ama Tarih sizi vatan haini olarak yazacak!..Bu Hükümet cezanızı vermez ise size Halk cezanızı eninde sonunda verecek!!.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki