Motorize polislerde yaka kamerası dönemi

Motorize trafik ekibi Şahin Timi'nde görevli polis memurları yaka kamerası ile görev yapacak.

Motorize polislerde yaka kamerası dönemi
Motorize polislerde yaka kamerası dönemi
GİRİŞ 27.09.2014 11:04 GÜNCELLEME 27.09.2014 11:04

Denizli Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kentin çeşitli noktalarında emniyet kemeri uygulaması yaptı. Uygulamada, şimdilik motorize trafik ekibi Şahin Timi'nde görevli polis memurlarının kullanacağı yaka kamerası da tanıtıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, başta emniyet kemeri olmak üzere sürücülerin trafik kurallarına uyup uymadığını denetlemek için kentin birçok noktasında uygulama yaptı. 

POLİS ARAÇLARI DA DURDURULDU

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde görevli motorize Yunus Timi, motorize trafik polisleri Şahin Timi ile Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nde görevli polisler de uygulamaya katıldı. Trafik Şube Müdürü Ali İhsan Doğan ve Trafik Ekipler Amiri Mithat Tüzüner de uygulamadaki ekipleri denetledi. Emniyet kemeri takmayan sürücülere 80 lira para cezası kesildi. Kurallara uyan sürücülere teşekkür edildi. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, sürücülere emniyet kemerinin önemini anlatan broşürler dağıttı. Uygulama noktasından geçen polis araçları da durduruldu, kemer kontrolü yapıldı. 

KAYITLAR DELİL OLARAK KULLANILABİLECEK

Sadece motorize trafik polisleri Şahin Timi'nde görevli memurlarının kullanacağı yaka kameraları ile trafik polisi araçlarına takılan kamera da uygulamada tanıtıldı. Yaklaşık 11 saat görüntü ve sesli kayıt yapma özelliği bulunan kameralar sayesinde polis ile sürücüler arasında yaşanabilecek olası bir olumsuzluğu karşı görüntü kaydının delil olarak kullanılabileceği belirtildi.

GÖREV SÜRESİNCE KAMERALAR ÇALIŞACAK

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 2014-2015 yıllarını emniyet kemerini takma alışkanlığı aşılamak için önemli yıl olarak ilan ettiğini belirten Trafik Denetleme Şube Müdürü Ali İhsan Doğan, "Sürekli bu konularla ilgili yayın yapılıyor. Emniyet kemeri takmak meydana gelen trafik kazalarında ölümleri yüzde 50 oranında azaltıyor. Bu da bilimsel olarak kanıtlandı. Denizli'de son derece yüksek kemeri kullanma alışkanlığı var. Son 3 yılın ortalamasına baktığımızda yüzde 70-71 civarında emniyet kemeri kullanma alışkanlığı bulunuyor. Yani şehir içinde 100 sürücüden 70-71'i emniyet kemeri takıyor. Türkiye ortalaması ise yüzde 43 oranında" dedi. Şahin timinde görevli trafik polislerinin yakalarındaki kameraların tartışmalara son vereceğini de ifade eden Doğan, "Arkadaşlarımız, görev yaptıkları süre içinde kameralar kayıtta olacak. Polis ve sürücü arasında yaşanabilecek tartışmalar dada görüntüler delil olarak kullanılacak" diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması