Suriyeli işletmeciden tabelalı teşekkür

Savaştan kaçarak Mersin'e sığınan bir Suriyeli aile, restoranlarına "Teşekkür ederiz Türkiye" tabelası astı.

Suriyeli işletmeciden tabelalı teşekkür
Suriyeli işletmeciden tabelalı teşekkür
GİRİŞ 27.09.2014 11:46 GÜNCELLEME 27.09.2014 11:46

Ülkelerinde yaşanan iç savaştan kaçarak Mersin'e sığınan Suriyeli aile, kurdukları restoranlarına üzerinde Mustafa Kemal Atatürk portresinin de bulunduğu "Teşekkür ederiz Türkiye" tabelası astı.

Suriye'nin Rakka kentinden ailesiyle Mersin'e gelen ve burada merkez Yenişehir ilçesine yerleşen 45 yaşındaki Mamun Fakri, ailesinin geçimini sağlamak için akrabalarıyla birlikte restoran açtı.

Fakri, ilçeye bağlı Kushimoto Sokağı'nda açtığı restorana, bugüne kadar gördüğü misafirperverlikten dolayı, arka fonunda Halep Kalesi ile Mersin'in tarihi Kız Kalesi'nin fotoğraflarının olduğu, üzerinde de Atatürk'ün portresi olan "Teşekkür ederiz Türkiye" yazılı tabela astı. Beğeni gören tabela, dükkana gelen müşterilerin de ilgisiyle karşılaşıyor.

Fakri, gazetecilere yaptığı açıklamada, ülke genelinde Suriyeliler'in neden olduğu olumsuz olayların kendilerini üzdüğünü belirterek, Arapça ve Türkçe yazıların olduğu böyle bir tabela asarak, her Suriyeli'nin aynı olmadığını göstermek istediğini söyledi.

Kendilerine sahip çıkan Türkiye'ye teşekkür etmeyi amaçladığını ifade eden Fakri, "Burada ekmeğimiz için mücadele ediyoruz, bizlere Türk halkı çok destek oldu. Onlara minnet borcumuz var. Sorun yaratan Suriyeliler için de özür diliyoruz" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas ve İslami Cihad'dan Filistinlilere tüyleri diken diken eden İsrail çağrısı!
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'