'Paralel yapı' operasyonunda 1 gözaltı

Iğdır Emniyet Müdürlüğünce "paralel yapı" iddialarına yönelik düzenlenen operasyonda bir kişi gözaltına alındı.

'Paralel yapı' operasyonunda 1 gözaltı
'Paralel yapı' operasyonunda 1 gözaltı
GİRİŞ 28.09.2014 11:06 GÜNCELLEME 28.09.2014 11:06

Zanlının, her hakim ve savcı için siyasi görüşü, inançları, özel yaşantısı ve cemaate yakın olup olmadığı gibi konular hakkında kendi el yazısıyla bilgi notu hazırladığı öne sürüldü.

Iğdır Emniyet Müdürlüğünce "paralel yapı" iddialarına yönelik düzenlenen operasyonda, Iğdır Adliyesi'ndeki yargı mensuplarını fişlediği öne sürülen eski katip gözaltına alındı. Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Iğdır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptığı çalışmalar neticesinde adliyelerde çalışan hakim ve savcılar hakkında el yazısıyla hazırlanmış raporları ele geçirdi. Bunun üzerine adliyede çalışanlarını incelemeye alan emniyet ekipleri, adliyede bir süre katip olarak çalıştıktan sonra başka bir kuruma geçen A.G'yi takibe aldı. Şüpheliye yönelik fiziki ve teknik takip yürüten emniyet ekipleri, düzenlenen operasyonda A.G'yi evinde gözaltına aldı. Şüphelinin el yazısı örneğini alan polisler, raporlarla örneğin aynı kişi tarafından yazılıp yazılmadığını öğrenebilmek için belgeleri kriminal laboratuvara gönderdi. Yapılan inceleme neticesinde, raporlardaki el yazısının A.G'ye ait olduğu tespit edildi. Bilgi notlarında yapılan incelemede ise her hakim ve savcı için ayrı ayrı notlar hazırlandığı öne sürüldü.

Notlarda hakim veya savcının siyasi görüşü, inançları, özel yaşantıları ve cemaate yakın olup olmadığı gibi konularında bilgilerin yer aldığı öğrenildi.

ADLİYE PERSONELİ KODLANARAK LİSTELENMİŞ

Bilgi notları üzerinde detaylı inceleme yapan emniyet ekipleri, tüm adliye personelini içeren bir listeye ulaştı. Buna göre listede yer alan personellerin, çeşitli özelliklerine göre rakamlarla kodlandığı belirlendi. Her bir personele dini inancı, siyasi görüşü ve cemaate yakınlığı konusunda birer rakam verildiği ve sayılarla kodlandığı tespit edildi.

Adliye personeliyle ilgili hazırlanan listenin de A.G tarafından hazırlanıp hazırlanmadığını ortaya çıkarmak için detaylı inceleme başlatıldı. Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen A.G, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Kriminal raporun gelmesi ve savcılığın itirazı üzerine tekrar gözaltına alınan şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Iğdır Cezaevine gönderildi. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor