Türk denizaltıcılığının acı günü

TCG Dumlupınar denizaltısından sağ kurtulan beş kişiden biri olan Emekli Seyir Astsubayı 96 yaşındaki Hüseyin İnkaya hayatını kaybetti.

Türk denizaltıcılığının acı günü
Türk denizaltıcılığının acı günü
GİRİŞ 29.09.2014 01:00 GÜNCELLEME 29.09.2014 01:00

Çanakkale Boğazı Nara Burnu önlerinde 4 Nisan 1953 tarihinde İsveç Bandıralı Naboland Şilebi'yle çarpışan TCG Dumlupınar denizaltısı batarak 81 kişiye mezar oldu. Kazadan kurtulan 5 kişiden bir olan Dumlupınar Gazisi Hüseyin İnkaya, 21 Eylül 2014 pazar günü rahatsızlandı. 

İnkaya, İstanbul GATA Haydarpaşa Askeri Hastanesi İç Hastalıkları Kliniği yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Dumlupınar Gazisi Hüseyin İnkaya, Preveze Deniz Zaferinin 476'ncı yıldönümüne ve Deniz Kuvvetleri Günü'ne rastlayan bir günde yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. 



Hüseyin İnkaya kazanın aydınlatılması ve Türk Denizaltıcılık Tarihi'nin bir döneminin kayda geçirilmesi ile ilgili çalışmalarda kaynak kişi olarak kabul ediliyordu. 

Denizaltıcılık dünyasının asırlık çınarı İnkaya'nın cenazesinin 29 Eylül 2014 Pazartesi günü Üsküdar Selimiye Camiinde ikindiyi müteakip kılınacak cenaze namazının ardından askeri tören ile Karacaahmet mezarlığına defnedileceği öğrenildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!