Osmaniye'de sağanak, baskınlara neden oldu

Osmaniye'de, sabah saatlerinde başlayan ve akşam etkisini arttıran sağanak yağmur, kentte sel ve su baskınlarına neden oldu.

Osmaniye'de sağanak, baskınlara neden oldu
Osmaniye'de sağanak, baskınlara neden oldu
GİRİŞ 29.09.2014 01:25 GÜNCELLEME 29.09.2014 01:25

Bir çok evin zemin katları sular altında kalırken, çok sayıda araç da yollarda kaldı. Osmaniye Belediyesi İtfaiye ekipleri başta olmak üzere, AFAD ve polis ekipleri alarma geçirildi. 

Gün boyunca sağanak olarak yağan ve akşam saatlerinde şiddetlenen yağmur kent merkezinde bazı meydan ve yolları trafiğe kapatırken, araç ve sürücüleri yollarda mahsur kaldı. TOKİ konutları ve Fakuşağı Mahallesi'nde zemin kattaki bazı ev ve bahçelerde su baskınları yaşandı. Su baskını nedeniyle mahsur kalanlar çevredeki diğer vatandaşlar tarafından kurtarıldı. Su baskınlarının daha geniş alanda yaşanmaması için iş makineleriyle tahliye kanalları açıldı, biriken suların önüne ise toprakla set çekildi.

Korkut Ata, Devlet Bahçeli meydanları ile Devlet Hastanesi ve Polisevi kavşağında otomobiller su baskını yüzünden yolda kaldı.Osmaniye Belediyesi'ne ait bir kamyonet de, mahsur kalan bir aileyi kurtarma çalışmasından dönerken çamura saplandı. Araç yine olay bölgesindeki iş makineleri sayesinde çekilerek kurtarıldı. 

Bu arada, Osmaniye ile Hatay'ın Erzin İlçesi arasındaki yolun sel nedeniyle kapandığı, kent merkezi ile devlet hastanesi arasındaki D-400 kara yolunun bir şeridin kapanması nedeniyle de Toprakkale İlçesi'nden geçen tali yoldan ulaşımın sağlandığı bildirildi. 

Bir otelin elektrik trafosunda patlama meydana geldi, yangın ihtimali nedeniyle otel boşatıldı. 

Belediye Başkanı Kadir Kara ve İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice'de sel ve baskın meydana gelen bölgelerde çalışmaları takip etti. Başkan Kara, kısa süre içinde belediye ve AFAD ekiplerinin gelen ihbarlar doğrultusunda vatandaşların yardımına koştuklarını belirtterek, "Çok şükür şu ana kadar bize intikal eden bir can kaybı söz konusu değil. Maddi hasar var, özellikle TOKİ konutlarının bulunduğu evlerin zemin katlarında su baskınları var. Bütün birimlerden ekipler görev başındalar ve çalışıyor" dedi.

Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü'ne ait panzer ve zırhlı araçlar mahsur kalan vatandaşları kurtarmak üzere hazır bekletildi getirildi. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni KDV düzenlemesi! Bakan Şimşek'ten açıklama: Artış yapmadık
Erdoğan'dan İran açıklaması: Kınanması gereken İran değil! Emeklilere de seslendi!