Bartholomeos: Allah birdir, tektir

Bartholomeos, beraberindeki din adamlarıyla Trabzon'daki bazı tarihi ve turistik mekanları gezdi.

Bartholomeos: Allah birdir, tektir
Bartholomeos: Allah birdir, tektir
GİRİŞ 29.09.2014 14:36 GÜNCELLEME 29.09.2014 14:36

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Trabzon'daki bazı tarihi ve turistik mekanları gezdi.

Kent merkezinde konakladığı otelden sabah saatlerinde çıkan Bartholomeos, beraberindeki din adamlarıyla önce Hızırbey Mahallesi'nde bulunan Trabzon Bilim ve Sanat Merkezini, ardından da Çamlık Mahallesi'ndeki Atatürk Köşkü ve müzesini gezdi.

CAMİYE ÇEVRİLEN KİLİSEYİ GEZDİ

Buralardaki yapılar hakkında yetkililerden bilgi alan Bartholomeos, daha sonra Sürmene ilçesine bağlı Dirlik Köyü'ne gitti.

Dirlik Köyü'nde cami olarak kullanılan tarihi Cida Kilisesine gelen Bartholomeos, Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün ve cami imamı tarafından karşılandı.

"ALLAH BİRDİR TEKTİR"

Ayakkabılarını çıkardıktan sonra içeri girerek tarihi yapıyı inceleyen Bartholomeos, çıkışta yapıya ait anı defterini imzaladı.

Bartholomeos, anı defterine "Bu kutsal mekanın halen ibadet yapılan yer olması memnuniyet vericidir. Allah birdir, tektir" yazdı.

Ardından Belediye Başkanı Düzgün ile sohbet eden Bartholomeos, Düzgün'e yörenin doğal güzelliğinden bahsederek, "Burada cennette yaşıyorsunuz, kıymetini bilin" dedi.

Bartelemous ve beraberindekiler, daha sonra Çaykara ilçesindeki turizm merkezi Uzungöl'ü gezdi. Burada turistler ve basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çektiren Bartholomeos, vatandaşlarla da bir süre sohbet etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi