Sınırdan teyakkuz: Tanklar hakim tepelere yerleşti

Suriye’den Türk topraklarına düşen 3 havan mermisinin ardından asker teyakkuza geçti. Tanklar hakim tepelere yerleşti.

GİRİŞ 29.09.2014 15:21 GÜNCELLEME 29.09.2014 16:38
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Şanlıurfa’nın Suruç sınırında Suriye’den atılan ve Türkiye topraklarına düşen 3 havan mermisinin ardından Türk askerleri teyakkuza geçti. Tanklar ve diğer bazı zırhlı araçlar sınıra doğru harekete geçti. Tanklar sınır boyunda hakim tepelere çıkarak misilleme pozisyonu aldı. Namlular Kobani'ye çevrildi. Sınır ihlallerinin devam etmesi halinde tankların misilleme yapması bekleniyor.

Görgü tanıkları şimdiye kadar bu büyüklükte bir patlama yaşanmadığını belirttiler.

Öte yandan Suriye tarafından aralıklarla silah ve patlama sesleri aralıklarla duyulmaya devam ediyor.

TSK ANINDA KARŞILIK VERDİ

Suriye'nin Rakka kentine bağlı Kobani ilçesinde IŞİD terör örgütü ile Kürt gruplar arasında çatışmalar şiddetlendi. Kobaniye 3 koldan saldıran IŞİD ilçeyi top yağmuruna tuttu. Atılan havan toplarından 5'i sınırı aşıp Türkiye tarafında sınıra yakın bölgelere düştü.

Genelkurmay Başkanlığı, Şanlıurfa Suruç'a dün düşen 2 havan mermisine angajman kuralları çerçevesinde atış yapılarak karşılık verildiğini açıkladı.

BÖLGEDE BULUNANLAR UYARILDI

Çatışan iki taraftan kimin attığı bilinmeyen havan mermileri Suriye sınırına 1 kilometre uzaklıktaki araziye düştü. Patlama sonrası gökyüzüne yükselen dumanlar sınır hattında önlem alan güvenlik güçleri ile gazetecileri tedirgin etti. Kimsenin yaralanmadığı olay sonrası bölgede bulunanlar uyarılırken, sınır hattında güvenlik önlemleri de artırıldı.

KAYNAK: DHA, HABER7
YORUMLAR 8
  • tankoy oytun 9 yıl önce Şikayet Et
    önce güvenli bölge ilan edilmeli.. sınırımıza 100km mesafeda bir kişi bile yaralansa fena yaparım imajı verilmeli. ve gereken de yapılmalı. bu sınır yavaş yavaş genişletilmeli. psikolojik bir harple kansız fetih gerçekleşebilir....
    Cevapla
  • Aziz Tekin 9 yıl önce Şikayet Et
    şu eski püskü tanklara bak. utanıyorum. birde israilinkine bakın aradaki farkı anlayın. bunlar bir roket isabet ettimi kibrit çöpü gibi alevleniyorlar.
    Cevapla
  • GeceYarisi 9 yıl önce Şikayet Et
    AKP de boyle guzel bir parti . Saolsunlar Afganistan-Pakistan tipi yaklasimlar sinirimiza kadar geldi. Hem de Turk Pasaportuna vizesiz. Isteyen cihad yapabilir, isteyen PKKya katilip docka tipi ucaksavar uzerinde poz verebilir. Isteyen hic belgesiz Turkiye'ye gecip dilencilik yapip etrafi rahatsiz edebilir. Ondan sonra " Avrupa cok kotu yaa adamlar bitmiss !!!"
    Cevapla
  • murat ATALAY 9 yıl önce Şikayet Et
    sidar. Gitsin pkk çarpışsın bizim vatan hainlerini kurtaracak askerimiz yok. Biz kürtleri sınırdan içeri alalım siz askere taş atın heryeri yakın yıkın olur ne ala. Git kendin savaş işidle. Bdp li vekiller kendi çocuklarını göndersin. Bunları siz getirdiniz buraya her ülkede ihanetin başı sizsiniz. etme bulma dünyası.
    Cevapla
  • Ümit SIlme 9 yıl önce Şikayet Et
    Hem ISID'I Hemde PYD'yi hedef alin!!!. Ikisinin arasinda hic bi fark göremiyorum! Fatih Tekine katiliyorum! Ortadoguyu karistiran faktörlerden biri Kürtler Allah'da belalarini veriyor! Ama Yinede olan Kadin ve Cocuklara oluyor! Allah sadece onlarin yardimcisi olsun! ISId'den fazla PKK/PYD bizim düsmanimiz!!!!!!!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi