Böyle fişleme görülmedi: Caferiler 7 Kürtler 5...

Iğdır Adliyesi'nde hakim ve savcılar dahil tüm personeli ile fişleyen Adem G.'nin Caferileri 7, Kürtleri 5 numarayla fişlediği tespit edildi

Böyle fişleme görülmedi: Caferiler 7 Kürtler 5...
Böyle fişleme görülmedi: Caferiler 7 Kürtler 5...
GİRİŞ 30.09.2014 08:58 GÜNCELLEME 30.09.2014 08:58

Iğdır Adliyesi'ndeki hakim ve savcılar ile diğer personellerin oruç tutup tutmadığı, siyasi görüşü, inancı dahil tüm bilgileri isim isim not eden Adem G.'nin 2'den 7'ye kullandığı kodlamaları personelin mezhebi ve kökenine göre yazdığı tespit edildi. Fişlemeleri 2 şekilde yapan Adem G.'nin hakim ve savcılar ile diğer adliye personellerini ayrı başlıkta sınıflandırdığı belirlendi. Katibin ayrıca, fişlemede kullandığı taktiği bir arkadaşına referans olurken de kullandığı ortaya çıktı.

KODLAMALARI PERSONEL İÇİN KULLANDI

Iğdır Adliyesi'nde 2011-2013 yıllarında katip olarak çalışan Adem G.'nin yaptığı skandal fişlemelerle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Buna göre, Adem G.'nin fişlemeleri 2 sınıfa ayırarak yaptığı tespit edildi. Adem G.'nin kayıt altına aldığı belgelerin arasında adliye çalışanlarının tamamının telefon rehberinin olduğu bir liste bulunuyor. Listede hakim ve savcılarla ilgili kısım boş bırakılmış. Ancak diğer adliye personellerinin yanına 2'den 7'ye kadar numara yazılmış. 7'ler de 7U, 7C, 7M şeklinde 3'e ayrıldı.

HAKİMLER İÇİN AYRI BAŞLIK AÇTI

Zanlı Adem G.'nin el yazısıyla kayıt altına aldığı diğer metinlerde ise her hakim için ayrı başlık açıldığı öğrenildi. Bu başlıkta hakimin ismi-soyismi, sicil numarası ve hangi mahkemenin hakimi olduğu bilgisine yer verildi. Devamında ise hakimlerle ilgili gün gün bilgiler yazıldı.

KODLAR MEZHEBİNE GÖRE

Iğdır Adliyesi'nde çalışan personelin büyük çoğunluğunu Kürt ve Azeri kökenli vatandaşlar oluşturuyor. Adem G.'nin 2'den 7'ye kadar kullandığı kodları adliye personellerinin etnik ve mezhebine göre belirlediği öğrenildi.

CAFERİLERE 7 KOD VERİLMİŞ

7 numaralı kodla fişlenen kişilerin ağırlıklı olarak caferi mezhebine menzup Azeri personeller olduğu, 5 numara ile fişlenen kişilerin de ağırlıklı olarak Kürt kökenli personeller olduğu tespit edildi. Başsavcılığın diğer kodlamalarla ilgili incelemesi sürüyor.

ZANILARIN İFADELERİ ALINIYOR

Fişlemelerle ilgili soruşturmayı derinleştiren Iğdır Cumhuriyet Baysavcılığı, kayıt altına alınan hakim-savcılar ve diğer adliye personellerle ilgili ifadeleri almaya başladı. Şu ana kadar ifade veren 2 hakim ve 5 personelin Adem G.'den şikayetçi olduğu öğrenildi.

Kendisini özel kodla referans gösterdi

Ele geçirilen belgelerde dikkat çeken notlardan birisi ise Adem G.'nin bir kişiye referans olması. Belgede referans olmak istediği arkadaşının adı, soyadı ve TC numarası yazıyor. Onun yanında da arkadaşıyla ilgili diğer bilgilere yer veriyor. Arkadaşının Biyoloji mezunu olduğunu, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde imamlık yaptığını belirtmiş. Dikkat çeken başma bir ifade ise arkadaşından '5AA'dır şeklinde bahsetmesi. Arkadaşının herhangi bir sağlık engelinin olmadığını belirten Adem G. referans olarak da kendisini gösteriyor. Ancak bunu, kurum sicil numarası ve başına 5 ekleyerek belirtiyor. Adem G.'nin fişlemeleri yaparken A4 kağıtlarının sol üst köşesine kurum sicillerini yazıyor ve numaranın başına da 5 ekliyordu. Bu durum Adem G.'nin referans olduğu arkadaşını gönderdiği kişinin paralel yapının mensubu olduğunu da ortaya koyuyor. 

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu