Eminağaoğlu'ndan başörtüsüne iptal davası

Çankırı Hakimi Ömer Faruk Eminağaoğlu beşinci sınıfta başörtüsü serbestisini getiren düzenlemenin iptali için harekete geçti.

Eminağaoğlu'ndan başörtüsüne iptal davası
Eminağaoğlu'ndan başörtüsüne iptal davası
GİRİŞ 30.09.2014 15:40 GÜNCELLEME 01.10.2014 07:49
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Çankırı Hakimi ve eski Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu, öğrenci olan oğlu Onat adına ortaöğretim ve beşinci sınıfta başörtüsü serbestisini getiren düzenlemenin iptali için Danıştay’da dava açtı.

Eminağaoğlu, dava dilekçesinde, AK Parti kapatma davası iddianamesinde yer verilen, bugünün Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a ait, “Kamu kurumları ve ortaöğretime yönelik bir çalışmamız, böyle bir niyetimiz yok” sözlerini hatırlattı.

"OĞLUM BAŞÖRTÜSÜ DÜZENLEMESİNDEN ETKİLENİYOR"

Eminağaoğlu, dava dilekçesinde, düzenleme kız öğrencileri kapsıyor olsa da karma eğitim yapıldığı için oğlunun da karardan etkilendiğini belirterek, “Karma eğitim nedeniyle kız öğrencilerle birlikte aynı ortamı paylaşan oğlum da, kız öğrencilere yaratılan o geniş ortam dışında olamadığından, dinsel uygulamalarının doğrudan etki alanında kalmakta, bu düzenlemeden doğrudan etkilenmektedir” dedi.

CHP DAVA AÇMAYACAK

CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi ise ortaöğretimde başörtüsüne özgürlük getiren yönetmelik değişikliğini yargıya taşımayacaklarını söyledi

YORUMLAR 28
  • Cenk Coşar 9 yıl önce Şikayet Et
    Çocuğunun okuduğu okulda kaç tane kapalı kız var. . Çocuğuna dini eğitim vermek isteyen anne baba kadar, dini eğitimden uzak tutmak isteyen de aileler var. Kaç kişi tanıdım çocuklarını verdikleri kreşte dua ezberletiyorlar, Sofraya oturduklarında Bismillah demeyi öğretiyorlar diye kurstan alan. Bunlar hep bahane. Parti olarak mahkemeye gidemediniz, kendinize de yediremediniz, bireysel olarak dava açıyorsunuz.
    Cevapla
  • Ahmet Can 9 yıl önce Şikayet Et
    Teklif. şu öneride bulunsun."Oğlum olumsuz etkileniyor.Bu nedenle karma eğitime son verilip kız erkek ayrı sınıflarda hatta ayrı okullarda eğitim görsün". Böyle dermi acaba?!!!
    Cevapla
  • Selim Can 9 yıl önce Şikayet Et
    Dışarı Da Çıkamıyor mu?. Acaba oğlunuz sokağa çıkınca da aynı etkiler ortaya çıkıyor mu? Malum dışarıda da başörtülü insanlar var.
    Cevapla
  • mubinkoçal 9 yıl önce Şikayet Et
    taşeron. savcı nın da taşeronu olacağını hiç duymamıştık chp bunu başardı ,
    Cevapla
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    chp de taşeron mu kullanıyor:)). nasıl yapsak ne yapsak elemanları başörtüsü serbestisini chp getirdi dedi birde iptal için mi çalışacaklar o halde kahraman bir tane değil bulunur bulmuşlar renksiz bir kişilik ne zor bu insanlarla bütün gün beraber olmak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!