Kurban pazarında "sahte para" uyarısı

Erzurum'da polislerce hayvan pazarında dağıtılan broşür ve sahte para örnekleriyle dolandırıcılık olaylarına karşı besiciler uyarıldı.

Kurban pazarında "sahte para" uyarısı
Kurban pazarında "sahte para" uyarısı
GİRİŞ 30.09.2014 15:51 GÜNCELLEME 30.09.2014 15:51

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis (TDP) Şubesi, "Sahte Yüzler" Projesi kapsamında, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlar ile satıcıları sahte para ve dolandırıcılara karşı dikkatli olması konusunda uyardı.

Erzurum'daki bölgenin en büyük hayvan pazarına giden TDP ekipleri, sahte para ve her türlü hayvan hırsızlığının yanında, dolandırıcılık durumlarında yapmaları gerekenler konusunda bilgilendirme yaptı.

Ön yüzünde 100 lira, arka yüzünde ise proje ve uyarıcı bilgiler bulunan banknotlar ile broşürler dağıtan görevliler, besicilerden alım-satım sırasında herhangi bir problemle karşılaşmaları sırasında "155 Polis İmdat" telefonuna bilgi vermelerini istedi.

Dolandırıcıların bayram öncesi özellikle canlı hayvan pazarlarını hedef seçtiğine dikkat çeken görevliler, sahte paranın nasıl anlaşılacağını gerçeği ile kıyaslama yaparak uyarıda bulundu.

Polisin, vatandaşları sahte para ve dolandırıcılık konusunda bilgilendirmesinin çok güzel olduğunu belirten besicilerden İzzet Aydın, kazandıkları 50-100 lirayı da sahte parayla kaybetmek istemediklerini söyledi.

Aydın, "Son birkaç gündür etkili olan yağmur satışlarımıza darbe vurdu. Bir de sahte para ile karşılaşırsak çok mağdur oluruz. Bayram öncesi gelip bizleri bilgilendirdikleri için kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı