Ordu Valiliğinden 'Güzel Evim projesi'

Yaşlı ve engelli vatandaşların evlerinin temizliği, Ordu Valiliğince hazırlanan Güzel Evim projesi kapsamında yapılıyor.

Ordu Valiliğinden 'Güzel Evim projesi'
Ordu Valiliğinden 'Güzel Evim projesi'
GİRİŞ 01.10.2014 13:00 GÜNCELLEME 01.10.2014 13:00

100 yardıma muhtaç, yaşlı ve engelli vatandaşın 1 yıl süreyle haftada en az bir kez evlerinin temizlenmesini ve kişisel bakımlarının yapılmasını kapsayan “Güzel Evim” projesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca kabul edildi. 

Yardıma muhtaç, yaşlı ve engelli vatandaşların sorunlarına çözüm bulmak ve ihtiyaçlarını gidermenin insani bir görev olduğunu belirten Vali İrfan Balkanoğlu, “Güzel Evim “ projesiyle bu görevin yerine getirildiğini söyledi.

Ordu Valiliğince yürütülen “Güzel Evim” projesi hakkın bilgi veren Vali Balkanoğlu, “Yaşlılarımız ve engelli vatandaşlarımız, dünden bugüne kültürümüzü, değerlerimizi, örf ve adetlerimizi yarına taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır.

Ömürlerinin çoğunu vatanına ve milletine hizmet ederek geçirmiş vatandaşlarımıza sahip çıkmak, yaşlılık ve engellilik dönemlerinde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde yaşamalarının sağlamak, onların sorunlarına çözüm yolu bulmak, millet olarak hepimizin yapması gereken insani bir görevdir.

Ordu Valiliği tarafından yapılan hane incelemelerinde, özellikle yalnız yaşayan yaşlılarımızın ve engelli vatandaşlarımızın hanelerini temizleyecek, kişisel bakımlarını yapabilecek, hatta bazı vatandaşlarımızda da yemek pişirebilecek bedeni güce sahip olmadıkları tespit edildi. Bu ihtiyacı gidermek üzere “Güzel Evim” adı verilen proje geliştirildi” dedi.

“Güzel Evim” projesi kapsamında 100 yardıma muhtaç, yaşlı ve engelli vatandaşa hizmet verileceğini ifade eden Vali Balkanoğlu, “Uygulamaya konulan Güzel Evim Projesi ile Altınordu ilçemizde bulunan 100 yardıma muhtaç yaşlı ve engelli olan, yalnız ve kendisine bakacak kimsesi bulunmayan, günlük işlerini idame ettirebilecek durumda olmayan, devlete ait veya özel herhangi bir bakımevinde kalmayan vatandaşımızın yaşadıkları evi haftada bir defa temizleyerek daha sağlıklı, insan onuruna yakışır bir yuva haline getirilmek amacıyla ev temizlikleri ve talep ettiği kişisel bakım kapsamında kuaför ve hamam hizmeti gibi diğer ihtiyaçları sürekli olarak yapılacak” diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim