Dünyanın en büyük 4'üncüsü olacak

Dünyanın en büyük 4’üncü asma köprüsü İzmit Körfez Geçiş Köprüsü’nün inşaat hızla devam ediyor. Köprünün kuleleri 131 metreye ulaştı.

Dünyanın en büyük 4'üncüsü olacak
Dünyanın en büyük 4'üncüsü olacak
GİRİŞ 01.10.2014 13:29 GÜNCELLEME 01.10.2014 13:51
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

2015 sonunda bitecek, 1.5 saatlik körfez seyahati 3 dakikaya inecek.

Türkiye’nin ayakları yüzer dev kesonlarla deniz dibine indirilen ilk köprüsü olan Körfez Geçiş Köprüsü’nün geçen martta temeli atılan kulelerinde kullanılan çelik bloklar Gemlik’te imal edilerek Altınova’daki tersaneye getiriliyor.

Burada merdivenleri ve güvenlik platformları takılan bloklar, Hollanda’dan kiralanan yüzer vinçlere asılıyor. 1 saatlik deniz yolculuğunun ardından kule temellerine getirilen bloklar, yaklaşık 30 dakika süren çalışma sonrasında üst üste monte ediliyor.

252 m kule yüksekliği, 35.93 metre tabliye genişliğine sahip 1.550 m orta açıklığı ve toplam 2 bin 682 m boyu ile dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada yer alan İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü’nün 2015’in sonunda açılacak. 

OTOYOLA 14 TANE VİYADÜK

Gebze-Orhangazi-Bursa kesiminde 12 adet, Kemalpaşa Ayrımı-İzmir kesiminde ise 2 adet olmak üzere toplam 14 adet betonarme viyadükte yapılan çalışmalarda çelik kiriş konma, elevasyon ve imalat işleri yapılıyor. 
 
Toplamda 433 kilometre olacak Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu bu güzergahı 140 km. kısaltarak 8 saat süren İstanbul-İzmir yolculuğunu 3.5 saate düşürecek. 
 
İSTANBUL-İZMİR ARASI 3.5 SAATE İNECEK
 
Proje tamamlandığında İstanbul’dan Bursa’ya 1, Eskişehir’e ise 2 saatte gitmek mümkün olacak. Nurol-Özaltın-Makyol-Astaldi-Yüksel-Göçay Ortak Girişimi ‘yle yapılan sözleşmeye göre 384 km otoyol ve 49 km bağlantı yolu ile toplam 433 km uzunluğundaki proje 15 Mart 2020’de tamamlanacak.
 
BİTİNCE BÖYLE OLACAK

Zeminin sağlamlaştırılması için 36’şar metrelik 195 çelik kazık çakıldı. 130 km hızla esen rüzgârda bile araç geçişi yapılabilecek köprünün denizden yüksekliği 64 metre olacak.

 

KAYNAK: VATAN
YORUMLAR 1
  • hursit dilaver 9 yıl önce Şikayet Et
    nankörlüğün de bir haddi var yahu.. bu köprüleri yapıyorlar da hiç bir bravo diyen var mı. hangi medya o helal olsun diyen. adamlar, kendi uçağından,helikopterine, insansızından nüklere,3.köprü ve havalimanından kanala kadar ne projeler var halen yapılamakta olan. bakın şu medyaya. tık yok. ulan adam bir dolaşır be. hani dolaş ta ,hata ara, iş güvenliği ara falan . yok işte..sanki 1. ve 2 köprüler yapılırken bunlar farklı mıydı.menderes gibi bu milleti çarıktan kurtaran millete zeytini tanıtan, yol,liman baraj,santral yapan o rahmetliyi ne ettik..demireli bile linç edecektik de adam yaşasın laiklik ve işte 9. senfoni çalan çağdaş türkiye falan dedi de yırttı.ilave de etti, müslüman kızlara da arabistana gidin dedi de,bunların yanında sempatisi şeddelendi.kusura bakmayın ama, nankör milletiz. 5 milyar dolar cep telefonuna vermişiz bu yıl.iyi de etmişiz.kart borcunu ödeyemiyormuşuz.ama android telefon,aypet, marlboro masada hazır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var