Bu bayram trafikte hedef 'sıfır kaza, sıfır ölüm'

Bayramda ilave trafik tedbirleri alındı.

Bu bayram trafikte hedef 'sıfır kaza, sıfır ölüm'
Bu bayram trafikte hedef 'sıfır kaza, sıfır ölüm'
GİRİŞ 02.10.2014 14:45 GÜNCELLEME 02.10.2014 14:51

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Uygulama ve Denetleme Dairesi Başkanı Bedrettin Murat, Kurban Bayramı dolayısıyla alınan önlemlere ilişkin "Otobüslere sivil denetim ekipleri bindirdik. Hepsinin biletlerini aldık. Bu memurlarımız son varış noktasına kadar kaptanlarımızı izleyecekler, gerekli kural ihlallerini not alacaklar, son varış noktasında kimliklerini açıklayıp cezai işlem uygulayacaklar" dedi.

Murat, amaçlarının, "tüm geçmiş bayramlardakinden daha az kaza, daha az, hatta sıfır ölüm, sıfır kaza" olduğunu bildirdi.

6 ilde 26 helikopterle denetim

"Tüm personelimizi denetime çıkardık. İzinler tamamen kaldırıldı. Tescildeki memurlarımızı dahi trafik denetiminin emrine verdik. Bunun yeterli olmadığı illerimizde de genel hizmetteki personelimizi trafik hizmetlerine kaydırdık" diyen Murat, elektronik denetleme sistemleri için de personel takviyesi yaptıklarını anlattı.

Murat, ayrıca bu dönem ilk kez Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Antalya, Diyarbakır olmak üzere 6 ilde 26 helikopterle denetimler yapacaklarını kaydetti. Murat, bu helikopterlerin yakın bölgedeki illerde de trafiğin yoğunlaştığı yolları takip edeceğini anlattı.

Yolcu otobüslerine sivil ekip

Ramazan Bayramı'nda ölümlü otobüs kazasının olmadığını, bu bayramda da bunu sağlamak istediklerini bildiren Murat, şöyle konuştu:

"Otobüslere sivil denetim ekipleri bindirdik. Hepsinin biletlerini aldık. Bu memurlarımız son varış noktasına kadar kaptanlarımızı izleyecekler, gerekli kural ihlallerini not alacaklar, son varış noktasında kimliklerini açıklayıp cezai işlem uygulayacaklar. Eğer cezai işlem gerektiren bir durum yoksa kaptanlarımıza teşekkür edip vatandaşlarımıza kısa bilgiler verdikten sonra ayrılacaklar."

Murat, önemli kavşak noktalarında 24 saat esasına göre trafik ekipleri oluşturulduğunu da söyledi.

Türkiye'de son 5 yılda bayram kazalarını analiz ettiklerini ve bayram kazalarının en yoğun olduğu güzergah ve noktaları belirlediklerini bildiren Murat, bu bölgeleri 10'ar kilometre arayla ekiplere zimmetlediklerini kaydetti.

Bedrettin Murat, "Amacımız sıfır kaza, sıfır ölüm. Bunu yakalamaya çalışacağız" dedi.

Vatandaşlara da uyarılarda bulunan Murat, emniyet kemeri kullanmalarını istedi.

Mevzuatı çiğneyerek 4,5 saatin üzerinde otobüs kullanan otobüs şoförlerinin de 155'e ya da 156'ya bildirilmesini isteyen Murat, 10 milyona yakın aracın trafiğe çıkmasını beklediklerini söyledi.

2 saatte 15 dakika mola

Murat, vatandaşların özel araçlarını da kullanırken güneşin doğuş ve batış saatlerine de dikkat etmelerini isteyerek, sürücülerin en fazla 2 saat araç kullanıp 15'er dakika mola vermeleri tavsiyesinde bulundu. Murat, sürücülerin, molayı da bölge trafik istasyonlarında verebilip çay kahve de içebileceklerini bildirdi.

En büyük görevin vatandaşlara ve sürücülere düştüğünü vurgulayan Murat, kazaların yüzde 80'den fazlasının bölünmüş yollarda ve tek taraflı meydana geldiğini, bu kazaların uykusuzluk ve hıza bağlı şekilde oluştuğunu anlattı.

Murat, vatandaşların araçlarına da bakım yaptırmalarının önemine işaret ederek, sürücülerin şehir içi ya da şehirlerarası kavşaklara yaklaşırken hızlarını azaltmasını istedi.

Murat, "Lütfen trafiğe biraz daha dikkat" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!