Ortalığı savaş alanına çevirdiler!

Van, Hakkari ve Diyarbakır'daki Kobani gösterilerinde olaylar çıktı.

Ortalığı savaş alanına çevirdiler!
Ortalığı savaş alanına çevirdiler!
GİRİŞ 02.10.2014 18:39 GÜNCELLEME 02.10.2014 18:39
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde de IŞİD saldırıları protesto edildi. Nedim Zeydan Caddesi üzerinde bulunan DBP ilçe binası önünde toplanan grup Eski cezaevi Kavşağı’na doğru yürüyüşe geçti. Aralarında Belediye Başkanı Tacettin Sefalı, DBP’li yöneticilerin de bulunduğu yaklaşık 4 bin kişi, buradan da Cengiz Topel Caddesi’ne yürüdü.
 
Burada yapılan basın açıklamasının ardından grup dağılırken, yüzleri kapalı bir grup da yolu trafiğe kapatarak  güvenlik önlemi alan polislere taş atmaya başladı ve olaylar çıktı. Taş, molotofkokteyli ve havai fişek atan gruba polis basınçlı su ve göz yaşartıcı bombayla müdahale eti. Ortalığın savaş alanına döndüğü ilçede esnaf Kepenk kapatırken, bir grup saldırgan Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu’na molotofkokteyli atarak yangın çıkardı. İtfaiye ekibi angını söndürürken 5 katlı okulun girip katı asar gördü.
 
Van ve Diyarbakır'da da benzer görüntüler vardı.
 

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 4
  • Burak Hakan 9 yıl önce Şikayet Et
    Hakan. Fark bu, bizim polis asker su sikiyor, ISID ise kursun sikiyor, kafa kesiyor ve dusmanlarini kaziga sokuyor resmen . PKK ve yandaslari boyle seylere alisik deyil tabiki. Sinirlerini Asker/polis ve yerel kurt halkindan cikariyor, biliyorlar Turkiyede sinirsiz ozgurluk var kimse bunlara birsey yapmaz tutklansan bile 24 saat icinde serbest birakiliyon. Ozgurlukler ulkesi Turkiye, ben bukadar ozgurluke HAYIR diyorum artik! Bence polis bunu uygulamali eger bozgunluk ediyorsan Turkiyede, Iraka veya Suriye sinirdisi edilmeli gorsun ozaman ISID mi daha vicdanli Yoksa Turk askerimi?
    Cevapla
  • Mustafa ETİZ 9 yıl önce Şikayet Et
    Aslında. Işıd belasını, Irak ve Suriye'deki masum insanlar değil sizler hakkediyorsunuz. İnsanlıktan nasibini almamış güruhsunuz.
    Cevapla
  • revaha 9 yıl önce Şikayet Et
    777777777777. Bunlara acıyıp ışidten nefret mi etmek lazım , yoksa ışide sempati duyup bunlardan mı nefret etmek lazım , hangisi ağır basıyor sizce?... Ben bunları gördükten sonra çözüme felan inanmıyom.Artık ayaklarına diken batsa bizden bilecekler...Orada çakallık yapaklarına gitsinler Kobanilerini korusunlar..bune yaaa yetterrr beee
    Cevapla
  • erhan alkan 9 yıl önce Şikayet Et
    sadece komedi. size su sıkan polise molotof taş atmak kolay değilmi sıkıysa o taşı molotofu kürtleri öldüren Işid e atsanızya ahhh gösteri grupları sizi işiniz gücünüz görüntü
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi