'Paralel yapı'yı kendi silahı ile vurdular

İstanbul Emniyeti 20 milyon ses tapesinin yarısını TibNOT programıyla çözdü.

'Paralel yapı'yı kendi silahı ile vurdular
'Paralel yapı'yı kendi silahı ile vurdular
GİRİŞ 03.10.2014 09:55 GÜNCELLEME 03.10.2014 12:05

17-25 Aralık darbe soruşturmalarıyla Emniyetten tasfiye edilen paralel polislerin sildiği 50 soruşturmaya ait veriler, aynı yapının kullandığı TibNOT programıyla kurtarıldı. İstanbul Emniyeti 8 ayda 20 milyon ses tapesinin yarısını çözdü.

Paralel yapının 17-25 Aralık darbe soruşturmalarından sonra Emniyetten tasfiye edilmesiyle beraber 50 soruşturmaya ait sildiği verilerin paralel yapının kullandığı TibNot programıyla tekrar kurtarıldığı ortaya çıktı.

Uyuşturucu, kaçakçılık ve fuhuş gibi onlarca soruşturmaya ait teknik takip ve dinleme verilerini adli emanetten alınarak tekrar baştan çözen İstanbul Emniyet Müdürlüğü 8 ayda yaklaşık 20 milyon ses tapesinin yarısını çözerek 50 soruşturmanın yarısını tamamladı.

Paralel emniyetçilerin 17-25 Aralık dosyası ile beraber diğer dosyaları da silmesiyle beraber emniyettin son beş yıllık belleği sıfırlanmıştı. 17-25 Aralık darbe girişiminden sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğündeki soruşturma verilerini aldıktan sonra bilgisayarları sıfırlayan paralel çetenin çoğu bitmek üzere olan ve 50’den fazla soruşturma dosyalarının tamamını da sildiği ortaya çıktı. (Star)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak